4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Intraverti cilvēki un apkārtējā pasaule! 8 Mīti par tiem

 

8377860-R3L8T8D-1000-7

1. mīts: Intravertiem cilvēkiem nepatīk runāt.
Tā nav patiesība. Intraverti cilvēki nerunā lieki, tie paratsi runā tad, kad tiem ir ko teikt. Viņiem nepatīk mazas un tukšas sarunas. Sāc runāt ar intravertu personu par lietu, kas viņam interesēsies un Tu ilgi nevarēsi aizvērt viņam muti.

2.mīts: Intraverti cilvēki ir kautrīgi.
Kautrīgumam nav nekādas darīšanas ar intravertumu. Ne vienmēr intraverti ir bailīgi no cilvēkiem. Viņiem vienkārši nepieciešams iemesls, lai kaut ko uzsāktu. Viņi neuzsāk sarunu tikai tāpēc, lai tā būtu. Ja vēlies runāt ar intravertu, tad vienkārši uzsāc sarunu.

3.mīts: Intravertiem nepatīk cilvēki.
Tieši pretēji, intraverti ļoti augstu vērtē dažus labākos draugus, kas viņam ir. Viņi var saskaitīt savus labākos draugus uz vienas rokas pirkstiem. Ja Tu esi starp laimīgajiem, kuru intravertā persona uzskata Tevi par draugu, tad Tev nu ir lojāls sabiedrotais visai dzīvei.

4.mīts: Viņiem nepatīk iziet publiskās vietās.
Muļķības. Šādiem cilvēkiem vienkārši nepatīk to darīt bieži un uz ilgu laiku. Viņi arī vēlas izvairīties no sarežģījumiem, kas ir saistīti ar sabiedriskām aktivitātēm. Piedaloties kādā pasākumā, viņi ļoti ātri saprot ar ko ir darīšana, jūtas gana izbaudījuši vakaru un atstāj pasākumu, jo viņi neerdz vajadzību tajā uzkavēties līdz beigām. Viņi ir gatavi iet mājās, uzlādēties un apstrādāt informāciju. Pietam, uzlādēšanās intravertiem ir svēta lieta.

5.mīts: Intraverti vienmēr grib būt vieni.
Šādi cilvēki pietiekmai labi jūtās vieni paši ar savām domām. Viņi daudz domā, un sapņo ar vaļā acīm. Viņiem patīk tikt galā ar problēmām un risināt mīklas. Taču viņi var būt ļoti vientuļi, ja nav ar ko dalīties savos atklājumos. Viņi alkst autentisku un patiesu saikni ar vienu cilvēku.

6.mīts: Intraverti cilvēki ir dīvaini.
Viņi parasti ir individuālisti un neseko pūlim. Viņi dod priekšroku tikt vērtētiem pēc dzīves stila. Viņi domā paši par sevi un tāpēc, bieži vien apstrīd vispārpieņemtās normas. Viņu viedoklis nemēdz sakrist ar to viedokli, kas ir populārs un sakrīt ar pūļa domām.

7.mīts: Intraverti cilvēki nezina kā atpūsties un iztrakoties.
Intraverti parasti atpūšas mājās vai pie dabas, nevis publiskās, pārpildītās vietās. Viņi nemeklē adrenalīnu un trakus piedzīvojumus. Viņi noslēdzas, ja apkārt ir pārāk liels troksnis un notiek intensīvas sarunas.

8.mīts: Intraverti cilvēki var sevi “salabot” un kļūt par ekstravertiem.
Dzīve bez intravertiem cilvēkiem būtupasaule, bez dažiem zinātniekiem, mūziķiem, māksliniekiem, dzejniekiem, filmu, veidotājiem, ārstiem, matemātiķiem, rakstniekiem un filozofiem. Intraverts nevar “salabot sevi” un ir pelnījuši cieņu par savu dabisko temperamentu un ieguldījumu cilvēcei. Patiesībā, viens pētījums (Silverman, 1986) parādīja, ka procentuāli intravertiem cilvēkiem ir augstāks IQ.

 

2 KOMENTĀRI

  1. maneeja it taada! Garlaiciigakais cilveks pasaulee! Ja tik loti interoverti, tad labaak butu palikusi vieni ar saviem sapniem un domaam!

  2. Drizak tu esi garlaicigs, jo nelasi grāmatas, valoda sausa, nav izdomas. Kad sāc runāt smiekli nāk par līmeni. Pieradis tik kompānijās vaukšķēt līdzi un pievienoties. Neko sakarīgu izdomāt nevari, kā arī piedāvāt neko nespēj.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.