Burvīga, noderīga, un maz kaloriju uzkoda, draugi! Tādu zivtiņu var ēst, kā atsevišķu
ēdienu, tā arī kā piedevu, gan ikdienā, gan svētkos.
Sastāvdaļas:
Jebkura zivs – 600 g
3 lieli burkāni
6 sīpoli
3-4 ēdamkarotes tomātu pastas
sāls
garšvielas pēc garšas
2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķa
nedaudz saulespuķu eļļas sautēšanai
Pagatavošana:
1.Burkānus sarīvēt /vai smalki sagriezt / uz rupjas rīves, sīpolu sagriež pus gredzenos
un visu sautēt līdz gatavībai.
2. 2-3 min. pirms gatavības pievieno tomātu pastu, sāli, garšvielas, garšaugus.
3.Pa to laiku tīram un ieliekam sālītā vārošā ūdenī, jūsu izvēlēto zivi, sagrieztu
gabaliņos.
4.Kad zivis ir gandrīz gatava – atbrīvojam to no asakām, un sadalām nelielos
gabaliņos.
5. Katliņā liekam nedaudz marinādes un zivi slāņos, tad sautējam uz lēnas uguns līdz
gatavībai.
6. 2-3 minūtes pirms gatavības pievienojam sāli, garšvielas un etiķi.
7. Ļaujam ievilkties 4-5 stundas.
Labu apetīti!