5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Dienesta romāns – skandalozi!

 

Businesswoman is seducing her boss at office

Bieži vien mēs paši sev nedodam atskaiti, cik apzināti vai neapzināti, flirtējam ar cilvēku, kuru redzam pirmo reizi un iespējams, vairāk nekad neredzēsim. Flirts tiek uztverts kā spēle, mīļi smaidi, daudznozīmīgi skatieni. Vieniem skaisti vārdi ir kā izklaide, tajā pašā laikā citi tos var uztvert daudz nopietnāk.

Tā bieži sākas mīlestības stāsti, drāmas, traģēdijas, kuras novirza darbu otrajā plānā. Pie darba galda vajag skaidrot samilzušās personīgās problēmas un attiecības, nav laika iedziļināties sarežģītos projektos, kuri prasa zināmu koncentrēšanos, spēku, uzmanību un enerģiju. 
Tādos gadījumos, pats no sevis uzrodas retorisks jautājums, vai ir vērts flirtēt darba vietā? Sabiedrības negatīvais vērtējums maz interesē, jo tas neiet saskaņa ar tavām personīgajām vēlmēm. Vai pastāv standarta likumi, kā un kam uzvesties, ja ir iejauktas mīlestības jūtas, bet cilvēks pēc savas dabas ir individuāls un unikāls. Par pazemes akmeņiem un to sekām maz kas aizdomājas. Bet tās ar laiku parādās paši no sevis.

Nākotnē iespējamās problēmas ir tādas, ka cilvēks sāk savu personīgo dzīvi nest uz darba vietu, bet darbs kļūst par izklaides vietu, no kā manāmi pasliktinās darba efektivitāte.

Ne mazāk pretrunīgi ir romāni starp padotajiem un priekšniekiem. Padotais var uzskatīt priekšnieku , kā iespēju, taisīt sev karjeru, tad der jebkuras metodes, ieskaitot flirtu un atzīšanos mīlestībā. Tomēr briesmas pastāv, ka padotais priekšnieka rokās var kļūt par rotaļlietu, kura nekad neatsaka. Par jebkura veida nepaklausīšanu var sekot atlaišana no darba.

Rūpējoties par savu drošību un nerakstiet savam mīļotajam no ofisa pasta, jo nav izslēgts, ka daudziem darbiniekiem tam ir pieeja. Tādiem gadījumiem ir vajadzīgs speciāls pasts. Ja negribat attiecības publiskot, tad nevajag iet kopā pusdienot, nezvaniet viņam uz darbu. Pusdienot ejiet kopā ar saviem kolēģiem un tieši tāpat aizejiet no darba. Bet vēl labāk – veidot attiecības atklāti, tikai bez cilvēkiem no malas, nav vērts kādam stāstīt par jūsu īpašajām tikšanās reizēm, sarunām, saraksti.

Vienalga, lai arī ko cilvēki saka, galīgais lēmums par dienesta romāna pieļaujamību paliek jūsu pašu ziņā. Ja vieni cilvēki nemīl personīgās attiecības ienest darba vietā, tad citiem – tas ir veids kā atslēgties no neinteresanta darba, bet vēl citiem – reāls veids, kā atrast savu mīlestību. Jo neviens taču nevar pateikt tieši, kur to var atrast.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.