8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Sodīt ar klusēšanu. Nežēlīgi, bet ļoti efektīvi

 

istock_000002252632xsmall_870X

Klusēšana attiecībām ir kaitīga. Ja domas par sarunu ar savu otru pusīti izraisa aizkaitinājumu, pamēģiniet ar prātu izmantot šo situāciju ar klusēšanu. Tajā ir pozitīvs moments – iespēja nesarunāt neko lieku un nepatīkamu. Bet no tā ir atkarīgs jūsu attiecību ilgums un stiprums.



Problēma pati no sevis neatrisināsies, ja jūs izvairīsieties no strīda un aizcērtot durvis paziņosiet par boikotu. Pēc strīda, klusēšana var ilgt dažas stundas, (gadās arī tā) vairākus gadus. Tā ir ideāla metode, ja jūs izvirzāt mērķi pārmācīt un sāpināt savu otro pusīti. Neatkarīgi no mērķa, klusēšana vienmēr nodara ļaunumu attiecībām un noved pie postošām sekām.



Pirmais. Noslēdzoties pēc sāpīgajiem vārdiem sevī, jūs neizrādāt, ka jums sāp. Galvenais, ka jūsu otra pusīte nesaprot, kas notiek jums dvēselē, tāpēc ir nesaprašanā un bailēs.



Otrais. Piekrītiet, nav patīkami uzgrūsties klusējošai sienai. Ņemot vērā, ka partneris nezina, kas tieši jūs sāpināja, viņš nākošajā reizē vienkārši samelos, lai izvairītos no aizvainojuma no jūsu puses. Meli šajā situācijā – līdzeklis pasargāt jūsu jūtas.



Trešais. Meli, kā atbilde jūsu klusēšanai kādreiz nāks gaismā un tad radīsies aizdomas attiecībā vienam pret otru pašos neiedomājamākajos veidos. Tā kā atklāta saruna joprojām nenotiek, abpusējas aizdomas pieaug un pilnībā tiek zaudēta uzticēšanās vienam pret otru.

Sodīšana ar klusēšanu parasti beidzas ja viens no partneriem atvainojas.

Bet ja abi uzskata, ka viņiem ir taisnība un negrasās salīgt mieru? Psihologi piedāvā dažus pagaidu, ideālas klusēšanas variantus.



Ja strīds ir noticis mājās, stundu var paklusēt, bet ne ilgāk. Saņemieties, nomieriniet savu aizkaitinājumu un mēģiniet mierīgi parunāt.



Ja esat sastrīdējušies atrodoties tālu viens no otra (abi darbā vai viens atvaļinājumā), bez sekām ir atļauts klusēt pusi no dienas.



Ja negribat, lai jums uzmācas ar iztaujāšanu un ir vēlēšanās pabūt vienai – vienkārši un atklāti pasakiet par to. Dodiet viņam zināt, ka parunāsiet ar viņu tiklīdz būsiet nomierinājusies. Partneris sapratīs, ka jūs neatrodaties tādā stāvoklī, lai varētu skaidrot attiecības un atstās jūs sev pašai. Nav vēlams ievilkt vientulības procesu, jo jūsu otra pusīte nolems, ka esat apvainojusies un gribat viņu pārmācīt. Un viņam būs taisnība.



Gadās situācijas, kad partnerim neko nevar paskaidrot, ka viņš negrib un nevar saprast jūsu pretenzijas. Jūs taisnīgi uzskatāt, ka varat viņu aizsniegt tikai izraisot morālo diskomfortu. Tādā gadījumā, klusēšana ir ideāls risinājums. Tikai neklusējiet pārāk ilgi, tas var novest pie augstāk aprakstītajām sekām. Sodīt ar klusēšanu nedrīkst pārāk bieži – nebūs efekta!

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.