9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Superproduktu saraksts ciešākam miegam

 

1

Mūsdienu cilvēka dzīve drīzāk atgādina nepārtrauktas sacīkstes, kaut kur steidzamies, dzeram daudz kafija, nervozējam un protams neaizguļamies. Vairums no mums saprot, ka neizgulēšanās nelabvēlīgi ietekmē mūsu organismu, novājina to, pakļauj to infekcijām, jo tiek pazemināta imunitāte, bet no tā jau neizgulēšanās un bezmiegs nekur nepazūd.

Ja jūsu miegu nevar nosaukt par ideālu, jūs maz un slikti guliet, tad vakariņās jums ir jālieto šie fantastiskie produkti un jums būs miegs kā zīdainim.

 

Auzu pārslas

Šo biezputru daudzi uztver kā brokastu putru, bet patiesībā šis produkts satur miega hormonu – melatonīnu, tāpēc auzu pārslu biezputra ir lielisks produkts tiem, kuriem bieži agri jāceļas un pilnvērtīgi jāatpūšas.

Banāni

Šis, minerālvielu avots jums palīdzēs atslābināties pateicoties tam, ka to sastāvā ir aminoskābe triptofāns, kas ir nepieciešama, lai atslābinātos. Tikai nav ieteicams ēst banānus vēlāk kā stundu pirms gulētiešanas. .

Mandeles

Mandeles satur olbaltumvielas, magniju un triptofānu, kas padara tās par lielisku vakara uzkodu. Labam miegam pietiks tikai ar sauju šo riekstu, vai arī vienu ēdamkaroti mandeļu eļļas.

Ķirši

Ķirši satur lielu daudzumu melotanīna, tieši tāpēc- saujas šo ogu pilnībā pietiks ciešam un saldam miegam.  Ja svaigu ogu vietā jūs labāk izvēlieties ķiršu sulu, tad dodiet priekšroku nesaldinātajām.

Piens

Tiem, kuri vēlās dabīgā ceļā normalizēt savu miegu, palīdzēs piens, kurš satur ne tikai kalciju, bet arī olbaltumvielas un triptofānu. Ja jums piens ne īpaši garšo, tad variet to aizstāt ar jogurtu, vai biezpienu.

Olas

Tikai viena, cieti vārīta ola jums palīdzēs ātrāk iemigt. Labākam miegam palīdz tieši olas baltums.

Humus

Pateicoties tam, ka humusā ir ļoti daudz augu izcelsmes olbaltumvielu, humus ir lielisks vakara produkts, kas labvēlīgi ietekmē jūsu miegu. т уснуть

Zivis

Tuncī, paltusā un garnelēs ir ne tikai daudz vitamīna B6, bet arī triptofāns, kas piedalās serotanīna un melotonīna ražošana, kuri, savukārt atbild par miega kvalitāti.

Zāļu tējas

Miega uzlabošanai variet iedzert kumelīšu, citronmētras, melisas tējas. Arī piparmētru.

Medus

Medus satur glikozi, kas palīdz aizmigt, pie tam, medu var lietot kā atsevišķu produktu, pievienojot zāļu tējai.

avots: surfingbird.ru 
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.