2.5 C
Rīga
trešdien, 17 aprīlis, 2024

8 padomi skaistiem un veseliem matiem

 

ukreplyayuschie-maski-dlya-volos-1-1021x580

Tu izdod daudz naudas par dārgiem šampūniem, bet nesaņem vēlamo rezultātu, ko redzēji TV ekrānā? Tas ir pavisam iespējami, jo TV ekrānā mēs redzam pārspīlētu rezultātu, jo reklāmas ir domātas klientu piesaistei.

Tā vietā, lai tērētu lielu naudu dārgiem firmas šampūniem un kondicionieriem, tu vari izmantot dabīgus veidus, kā matus padarīt veselīgus, pabarot un piešķirt tiem spīdumu.

Olu maska.

Ja tev ir sausi vai trausli mati, izmanto olu baltumu, lai tos mitrinātu. Pus glāzi olu maisījuma (olas baltums, vai visa ola) ieklāj tīros mitros matos un atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam izskalo ar vēsu ūdeni.

Tīrība ir svarīga.

Vislielākais matu izkrišanas iemesls ir blaugznas un niezoša galvas āda. Tāpēc saglabā matu tīrību, lai tavi mati būtu skaisti un veselīgi.

Izvairies no karsta ūdens.

Karstais ūdens padara tavus matus trauslus un sausus, jo tas aizskalo mata dabīgās eļļas. Tā vietā mazgājies ūdenī, kas ir nedaudz augstāka par tavu ķermeņa temperatūru.

Spīdīgi un mīksti mati.

Sagatavo maisījumu no kondicioniera, kuru izmanto, tam pievienojot medu, attiecībā 3:1, ieklāj mitros matos un atstāj uz 30 minūtēm un pēc tam kārtīgi izskalo. Šis maisījums noslēdz matu kutikulu un piedod matiem brīnišķīgu spīdumu.

Vārāmās sodas terapija.

Sataisi maisījumu no 3 ēdamkarotēm sodas un nedaudz ūdens. Pēc matu mazgāšanas, izskalo tos ar šo maisījumu. Tas palīdz noņemt no matiem lieko šampūnu un ieveidošanas produktus.

Nemazgā matus pārāk bieži.

Mazgā matus ik pēc 2-3 dienām, lai iegūtu pareizu dabisko matu eļļu regulāciju. Mazgājot matus retāk, tie netaukosies tik ātri, atgūs veselību un spīdumu.

Stipriem matiem.

Izmanto mandeļu eļļu, lai ārstētu sausus un bojātus matus. Ielej nedaudz mandeļu eļļas bļodā un karsē to 40 sekundes. Tad vienmērīgi ieliec matos un atstāj uz 30 sekundēm. Pēc tam mazgā matus ar kondicionieri un šampūnu kā ierasts, izmantojot vēsu ūdeni.

Atvadies no blāviem un sausiem matiem ar citronu sulu.

Pēc pēdējās skalošanas, pievieno ūdenim citrona sulu. Pēc tam žāvē ar dvieli kā ierasts un ieveido matus pēc patikas.

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.