5.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Rumānijā autobuss bez maksas tiem, kas tajā lasa grāmatas

 

20150819-LasisanaAutobusa

Lai mudinātu cilvēkus sabiedriskajā transportā vairāk lasīt, Rumānijas pilsētā Kluža Napokā no 4. līdz 7. jūnijam ikviens, kurš sabiedriskajā transportā lasīja grāmatu, varēja tajā braukt bez maksas. Akcijas iniciētājs Viktors Mironam šīs akcijas realizācija prasīja vairāk nekā gadu, lai panāktu akcijas akceptu no pilsētas mēra Emila Boca puses.

Idejas autors atzīst, ka regulāri kopā ar saviem draugiem realizē citas kampaņas, kas ietver grāmatu lasīšanas popularizēšanu. Viena no akcijām ietver Facebook lapas Bookface izveidi un uzturēšanu – cilvēkiem, kas savā profila bildē ir ar grāmatu, tiek piešķirtas dažādas atlaides gan grāmatnīcās, skaistumkopšanas salonos un pat zobārstniecības praksēs.

Vēl viena akcija, ko realizē Viktors ar saviem draugiem ir Pasaules grāmatu diena, kas tiek atzīmēta 23. aprīlī. Draugu grupa ir panākusi, ka ikviens, kam līdzi ir grāmata, var apmeklēt vietējo botānisko dārzu bez maksas. Kā vislielāko izaicinājumu šī entuziastisko cilvēku grupa atzīst Marka Cukerberga pārliecināšana iesaistīties akcijā un savu Facebook profilu pārvērst par Book-faceprofilu.

TW

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.