1. Rīta tostermaizei sviesta vietā uzliec karotīti augļu džema.
2. Krūzi trekna piena aizstāj ar puskrūzi netrekna piena.
3. 2 ceptu olu vietā apēd 2 mīksti novārītas olas.
4. Kad gatavo franču grauzdiņus, aizstāj pilnpienu un olas ar beztauku pienu un olu baltumiem.
5. Ja vēlies uzkost – atsakies no šokolādes, aizstāj to ar banānu vai apelsīnu.
6. 30 gr sālītu zemesriekstu vietā apēd 35 gr sālītu kliņģerīšu.
7. Aizstāj krūzi saldinātas ābolu sulas ar krūzi sulas bez cukura.
8. Ja gatavo gaļu ar dārzeņiem, aizstāj pusi gaļas ar svaigiem šampinjoniem
9. Salātiem izmanto puskaroti beztauku majonēzes, nevis pusotru karoti treknas majonēzes.
10. Labāk pagatavo tvaicētus vai vārītus dārzeņus, nevis ceptus.
11. Aizstāj 150 ml vīna ar „Pepsi – light” pudelīti.
12. Gribas uzkost? Sauja žāvētu augļu būs vērtīgāka par karamelēm.
13. Sviestmaizēm izmanto tikai pilngraudu maizi.
14. Puskrūzes svaigi vārītu brokoļu ir daudz vērtīgāki par puskrūzi atkausētu brokoļu ar siera mērci.
15. Gribas eksotiku? Gatavo burrito no mazkaloriju konservētām pupiņām un liesa siera.
16. Atsakies no kēksiņiem ar augļiem, par labu parastajiem, bez augļiem.
17. Ja ļoti gribas šokolādes torti ar kafiju, neēd visu porciju, atstāj trešdaļu uz šķīvja. Vai padalies ar kādu citu.
18. Kakao krūze – nav drošākais prieks kaloriju ziņā. Aizstāj to ar krūzi vienprocentīga piena ar mandeļu sīrupu.
19. Atceries, popkorns bez karameles ir labāks par popkornu ar karameli.
20. Žāvētās melnās plūmes ir labākas par žāvētajām plūmēm jogurta glazūrā.
21. Atsakies no treknajiem jogurtiem ar augļu piedevām. Bezpiedevu dabīgais jogurts tavai jostas vietai būs noderīgāks.
22. Neēd 5 šokolādes cepumus, 2 noliec malā.
23. Kafija ar pienu? Aizstāj parasto pienu ar beztauku.
24. Ja gatavo krēmu, aizvieto sviestu un miltus ar 1% pienu un sasmalcinātām kukurūzas pārslām.
25. Ja izvēlies starp svaigiem un ceptiem šampinjoniem, tad izvēlies svaigos.
26. Pagatavo savu pusdienu steiku kaut vai par trešdaļu mazāku.
27. Tostermaizes ar sieru cep nevis eļļā, bet izmanto kulinārijas spreju.
28. Garšo šokolādes saldējums? Aizstāj krūzi saldējuma uz 2/3 sasaldēta, netrekna, šokolādes jogurta.
29. Grauzdiņi salātos – kapitālisma paliekas. Aizvieto tos ar smalki sagrieztām selerijām.
30. Pasūti sev siera picu, pepperoni picas vietā.
31. Neēd konservētus persikus, nopērc svaigus.
32. Sviestmaizei ar zivi ir daudz labāk izmantot svaiga citrona sulu nevis tartar mērci.
33. Kāpēc saldējumu apliet ar zemeņu sīrupu, ja var to aizstāt ar svaigām zemenēm?
34. Atsakies no piedevām biezeņos.
35. Labāk ēd grilētas garneles, nevis garneles mīklā.