6.1 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kā atbrīvoties no ”austiņām” virs gurniem

 

1296069287_01

1. Lai izpildītu vingrinājumu, vajag ar rokām atbalstīties pret sienu un ar kāju virzienā atpakaļ izpildīt vēzienus – aptuveni 20 reizes, tad samainīt kājas un turpināt vingrinājumu ar otru kāju.

2. Labs vingrinājums gurniem ir pietupieni ar izklupienu. Vienu kāju liekam priekšā, izpildām 10 pietupienus, tad samainām kājas.

3. Vēl viens efektīvs vingrinājums. Guļot uz grīdas, saliecam ceļgalus, rokas novietojam gar ķermeni. Paceļam dibenu, aizturam uz 3 sekundēm, tad nolaižam. Vingrinājumu izpildīt ne mazāk par 15 reizēm.

4. Lielisks veids, lai atbrīvotos no tādas problēmas, ir pietupieni. Iesākumā jāizpilda tikai pietupieni, bez papildus elementiem.

5. Kad muskuļi pakāpeniski būs pieraduši pie slodzes, var sākt izpildīt sarežģītākus vingrinājumus. Viens no variantiem – pietupieni uz vienas kājas. Jāizpilda vairākas reizes, tad samaina kājas.

6. Palēcieni arī veicina tauku samazināšanos uz gurniem. Iesākumam pietiks ar 100 palēcieniem, bet pakāpeniski palēcienu skaits jāpalielina un jāmēģina dažādot slodzi. Viens no variantiem – lekt uz abām kājām, tad uz vienas, pārmaiņus samainot kājas.

7. Vingrinājums gurniem ārā uz ielas. Ja ir apnikuši vieni un tie paši vingrinājumi, laiks sākt ar to nodarboties uz ielas. Labs palīgs cīņā ar problēmu būs skriešana. Tas veicina tauku sadedzināšanu, it īpaši ja skrien pa slīpu virsmu. Jaunās māmiņas var izpildīt labu vingrinājumu, stumjot ratiņus ar mazuli pa slīpu virsmu, pēc iespējas sasprindzinot gurnu muskuļus. Labs vingrinājums ir dibena muskuļu sasprindzināšana. To jūs varat izpildīt vienmēr un visur, neatkarīgi no jūsu atrašanās vietas.

8. Gurnu ārējā izskata uzlabošanai ļoti noderīgas ir masāžas ar eļļas izmantošanu. Pagatavojiet maisījumu no rozmarīna, citrona vai mandarīna ēteriskās eļļas un zilajiem māliem. Mazliet uzsildītu maisījumu masējošām apļveida kustībām ierīvējam gurnu ādā. Tad ietinamies plēvē un apsedzamies ar dvieli. Nomazgāt ar siltu ūdeni.

 

1 KOMENTĀRS

  1. Kājas nevar samainīt, tapat kā mums nav pirmā vai otrā kāja,vingrinājumu var izpildīt ar labo vai kreiso kāju-domājiet,lūdzu,par pareizu terminoloģiju,ja tas ir raksts publiskai apskatei.
    P.S. vingrinājumi sēžas muskuļiem nepalīdzēs samazināt “austiņas” virs gurniem!!!

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.