2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Kā ar ēteriskām eļļām pieveikt strijas

 

photodune-1209810-spa-essential-oil-aromatherapy1

Izmantojot ēteriskās eļļas pret strijām jums ir nepieciešams apsvērt alerģijas risku , hroniskas slimības un grūtniecību – topošajām māmiņām visas ēteriskas eļļas nav piemērotas .

Iesakām šādu recepti

  • Sarīvēt vienu vidēju burkānu. Aplejiet ar vēsu vārītu ūdeni, tā, lai ūdens nedaudz pārklātu burkānu. Ļaujiet pastāvēt piecpadsmit minūtes, izņemiet burkānu, un izspiediet no tā lieku šķidrumu, burkāns jums vairs nav vajadzīgs. Šķidrumā pievienojiet dažus pilienus mandeļu eļļas. Ar šādu šķīdumu jātīra tās ķermeņa daļas, kur strijas rodas visbiežāk.
  • Paņemiet vienu ēdamkaroti mandeļu eļļas, pievienojiet pa 3 pilieniem ģerāniju un apelsīnu eļļu. Šo maisījumu var izmantot, to zonu masāžai, kurās ir strijas. Pēc atsauksmēm, labu rezultātu var iegūt, masējot krūts grūtniecības laikā. Ja jūs neesat pilnībā novērsuši striju rašanos, pievērst uzmanību dažām receptēm, kā izmantojot ēteriskās eļļas, pret svaigām strijām.
  • Uz 10 tējkarotēm bāzes eļļas (derēs mandeļu), pievieno 5 pilienus lavandas eļļas. Šo maisījumu viegli iemasē problēmu zonās. To var izmantot arī profilaksei 2 reizes nedēļā.
  • Ieberziet ādā maisījumu no neroli, vīraka un lavandas eļļām, ņemot pa 2 pilieni no katras.
  • Pagatavot maisījumu masāžai no mežrozīšu sēklu eļļas, kas pieņemta par pamatu, vienas daļas eļļu mandarīna un 2 daļām neroli eļļas. Masēt katru dienu.
  • Tējkarote mandeļu eļļas un 8 pilienus rozmarīna labi der ikdienas ierīvēšanai. Lai mazinātu strijas, kas bija radušās jau pirms vairākiem gadiem, izmantojiet šādas receptes ar ēteriskajām eļļām.
  • 50 ml bāzes eļļai ( labāk izmantot kviešu asnu eļļu, pievieno pāris pilienus neroli, mandarīna un lavandas eļļas. Šo maisījumu izmantojiet masāžai.
  • Lokālai ierīvēšanai ādā ir piemērots maisījums no 3 pilieniem rožkoka eļļas un 5
 

1 KOMENTĀRS

  1. Grūtniecības laikā vispār nedrīkst lietot ēteriskās eļļas! Un strijas ir rētaudi-atmiruši audi, kurus atdzīvināt ar kaut kādiem maisījumiem nav iespējams.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.