Sastāvdaļas:
1 gl kefīra
0,5 tējk sāls
0,5 tējk cukura
0,5 tējk sodas
1 gl rīvēta siera
2 gl miltu
1 ola
Pagatavošana:
Vienam pildījumam- sagriezts šķiņķis
Otram pildījumam- 200 gr biezpiena, zaļumi, ķiploku daiviņa, ēdk skāba krējuma, sāls, pipari.
Kefīram pievienojiet cukuru, sāli, sodu un olu, kārtīgi samaisiet. Tad pievienojiet sieru un miltus, izmīciet un sadaliet mīklu nelielās bumbiņās. Rullējiet plānos apļos, pa vidu lieciet pildījumu. Variet veidot pusmēnešu formas, bet variet arī taisīt apaļus plāceņus, tad pa virsu būs jāliek otrs mīklas aplis. Lai arī kā jūs veidojiet formu, galvenais rūpīgi aiztaisiet plāceņu malas, lai pildījums paliek iekšā.
Cepiet uz pannas eļļā, uz nelielas uguns no abām pusēm, pa virsu liekot vāku.
Lai garšo!