3.1 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

5 padomi efektīvākam darbam

 

412

Nevajadzētu strādāt līdz vēlam

Ne visi diženie cilvēki pavadīja visu dienu strādājot. Piemēram, filozofs Mišels Fuko strādāja no 9.00 līdz 15.00, Bēthovens – no saullēkta līdz pusdienlaikam. Neviens no viņiem nepavadīja darbā pat 12 stundas.

Vairāk atpūšaties

Pat savu īso darbadienu laikā diženie cilvēki ļoti bieži novērsās no sava darāmā un sarīkoja sev pārtraukumus. Piemēram, Sokrāts mēdza vienkārši apstāties uz ielas un nekustēties vairākas minūtes. Bēthovens, kā zināms, katru rītu nodarbojās ar skriešanu vai vienkārši pastaigājās pa aleju.

Nestrādājiet pusdienlaikā

Protams, ir arī izņēmumi, bet lielākā daļa ģēniju nekad nestrādāja pusdienlaikā. Piemēram, Viktors Igo pēc rīta darba mīlēja braukāt ar divstāvu autobusu pa Parīzi un vērot, kā strādā, viņu stāstu iespējamie nākamie varoņi.

Uztaisiet pārtraukumu un paēdiet

Pirms apsēsties pie galda, Čērčils pat gāja vannā un uzvilka tīrās drēbes. Toties mums, parastiem mirstīgiem, pusdienas nozīmē – ātri iekost kaut kur uz soliņa parkā vai turpat ofisā, pēc kurām mēs steidzamies ātri ieņemt savu darba vietu.

Dažādojiet savu dzīvi

Dižo cilvēku ikdiena bija pilna ar pārsteigumiem un apbrīnojamu darbību dažādību. Līdz ar to varam secināt, ka nav jākoncentrējas uz sīkumiem, bet jāmēģina uzreiz visu un uzreiz. Pat drūms vācu filozofs Imanuels Kants katru dienu gāja pastaigā vai pusdienoja kopā ar draugiem. Gandijs mīlēja pastaigas dienas vidū, ilgas peldes un masāžu.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.