Būs nepieciešams:
1 kg nomizotu kabaču
200 g žāvētu aprikožu
½ citrona (sula un miza)
750 g – 1 kg cukura
Tātad, kabačus, žāvētas aprikozes, iepriekš nomazgājot un izmērcējot ūdenī, samalt gaļas mašīnā, pievienot sarīvētu citrona mizu un sulu (var citronu nomizot, iztīrīt no kauliņiem, baltā slāņa un arī izlaist caur gaļas mašīnu).
Samaisīt, pievienot cukuru, vārīt 30-50 minūtes uz mazās uguns, periodiski noņemot putas.
Saliet nosterilizētās, uzsildītās burkās, aizvākot, apgriezt otrādi un atstāt šādā stāvoklī uz 15 minūtēm.
Sanāca divas 0,5 l burciņas un viena aromātiska džema vāzīte.
Lai labi garšo!