5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Savdabīgs (un iedarbīgs) veids, kā atbrīvoties no putekļiem mājās

 

Mājas uzkopšana – nav tā patīkamākā nodarbe, bet neskatoties uz to mums to nākas darīt katru nedēļu. Ja jums nelabi paliek tikai no domas vien par putekļu slaucīšanu, mēs jums piedāvājam lielisku izeju. Zemāk aprakstītais veids kā atbrīvoties no putekļiem ir gana interesants un noteikti pats neparastākais kādu jūs vien esat zinājuši. Arī bērniem patiks šī nodarbe un, kas ir pats svarīgākais, jums nebūs nepieciešama nekāda ķīmija.

Tev vajadzēs:

  • tīras zeķes (vēlams frotē)
  • svaigas citrona mizas šķēles
  • daži pilieni citrona sulas, vai ēteriskās eļļas
  • etiķis un ūdens attiecībā 1:1
  • Liela stikla burka

Ja ņem 2 l burku, tad tajā varēs salikt 6 pārus zeķu un, tad tev vajadzēs 1 gl. etiķa, 1 gl. ūdens un miza no 3 citroniem.

Pamācība:

1. Zeķes izvērs ar bārkstiņām uz āru.

2. Burkā sajauc ūdeni ar etiķi, pievieno citrona sulu, vai ēterisko eļļu. Lai eļļa nepeldētu pa virsu to no sākuma ir jāizšķīdina etiķī.

3.Iegūtajā šķidrumā iemērciet zeķi un nožņaudziet lieko šķidrumu.

4. Izklājiet zeķi uz galda, kārtojiet uz zeķes citrona mizas (kā rādīts bildē) sarullējiet zeķi un bāziet burkā. Atkārtojiet darbību līdz burka būs piepildīta ar zeķēm.

Kad būs pienācis laiks uzkopt, izvelc zeķi no burkas, izmet mizas un zeķi uzvelc rokā. Pēc putekļu noslaucīšanas zeķi izmazgājiet un, kad visas zeķes būs beigušās, piepildiet burku no jauna. Izmēģini pati un iesaki draudzenēm!

avots: takprosto.cc
 
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.