1. Lai atsvaidzinātu garšvielu aromātu, sakarsējiet tās 30 sekundes ar pilnu jaudu.
2. Ja sastāvējušos maizi ietin papīra salvetē un karsē mikroviļņu krāsnī 1 minūti, ar pilnu jaudu, maize atkal kļūst kā svaiga.
3. Mandeles viegli notīrīt, ja viņas ieber vārošā ūdenī un karsē 30 sekundes ar pilnu jaudu.
4. Valriekstus viegli attīrīt no čaumalas, karsējot ūdenī 4 – 5 minūtes ar pilnu jaudu.
5. Apelsīnus vai greipfrūtus viegli attīrīt no baltajām miziņām, ar pilnu jaudu karsējot trīsdesmit sekundes.
6. Mikroviļņu krāsnī var viegli izkaltēt apelsīnu un greipfrūtu mizas. Izlieciet tās uz papīra salvetes un karsējiet 2 minūtes ar pilnu jaudu, karsēšanas laikā miziņas jāmaisa. Pēc atdzišanas tās kļūst sausas un trauslas. Glabājiet kaltētās miziņas cieši aizvērtos traukos.
7. Mikroviļņu krāsns palīdzēs izspiest sulu no citrona vai apelsīna praktiski līdz pēdējai pilītei pat pie biezas mizas. Dažas minūtes pakarsējiet augļus mikroviļņu krāsnī, ļaujiet atdzist un viegli izspiedīsiet sulu.
8. Mikroviļņu krāsnī var kaltēt zaļumus ziemai, dārzeņus, sausiņus un riekstus.
9. Var izkausēt sacukurojušos medu 1 -2 minūtēs.
10. Mikroviļņos var izdabūt nepatīkamo aromātu no virtuves dēlīšiem- tos vajag ierīvēt ar citronu un ielikt mikroviļņu krāsnī, lai ”izkarsējas”.