17.8 C
Rīga
piektdien, 3 maijs, 2024

7 pazīmes, kad patiešām ir nepieciešams griezties pie psihologa

 
o-THERAPIST-facebook-1024x682
 
1. Nepārliecinātība par sevi un zems pašvērtējums
 Konsultāciju laikā bieži vien uzdod jautājumu: “Vai Jūs mīlat sevi?”, un gandrīz vienmēr psihologs nesaņem konkrētu atbildi. Šī nav pati lielākā problēma, bet tā ietekmē cilvēka komunikācijas spējas un labsajūtu. Tā bremzē attīstību, virzību uz priekšu, jaunu mērķu sasniegšanu. Konsultāciju laikā meklē zema pašvērtējuma iemeslus un iemāca pieņemt un iemīlēt sevi.
 
2. Bailes
 Bailes ir aizsargmehānisms. Bet dažreiz tās ir traucēklis pilnvērtīgai dzīvošanai, strādāšanai, attiecību un karjeras veidošanai. Psihologs ar speciāliem vingrinājumiem palīdzēs no bailēm atbrīvoties.
 
3. Pārdzīvojumi un negatīvas emocijas
Šaj grupai pieder sarūgtinājums, aizvainojums, vainas un kauna izjūta, skaudība, bēdas pēc tuvinieka zaudējuma, pārdzīvojumi pēc šķiršanās, nomāktība un depresīvie stāvokļi. Būtu vēlams griezties pie psihologa, jo negatīvas emocijas traucē ienākt dzīvē visam gaišajam un pozitīvam. Tikai sadarbībā ar pieredzējošo speciālistu jūs varēsiet atbrīvot vietu un enerģiju kam jaunam – labam un laimīgam.
 
4. Konflikti un grūtības komunikācijā ar citiem cilvēkiem
Konsultācijas laikā problēma tiek izskatīta no profesionālā viedokļa, kas ir īpaši svarīgi, meklējot variantus izejai no konflikta situācijas. Tiek piemeklētas uzvedības stratēģijas, kas būtu efektīvas jūsu dzīvē un konkrētas problēmas risināšanā. Kas attiecas uz komunikācijas grūtībām kopumā – psihologs palīdz atbrīvoties, kļūt atklātākam, iemācīties uzlabot kontaktu ar dažādiem cilvēku tipiem, gūt prieku no saskarsmes un sadarbības.
 
5. Konflikti un grūtības vecāku un bērnu attiecībās
 Attiecības ar vecākiem ietekmē mūsu audzināšanas stilu attiecībā uz pašu bērniem. Katra cilvēka dvēselē ir mazs bērns, kuru savulaik nesaprata, aizvainoja, sāpināja. Un šīs sāpes liek sevi manīt ilgu gadu garumā. Tikai labs psihologs var palīdzēt atbrīvoties no šīm sāpēm, kas nāk no pagātnes, lai nodrošinātu laimīgu tagadni un nākotni sev un saviem bērniem. Tiek izstrādāta uzvedības stratēģija katrai ģimenei individuāli, atkarībā no unikāliem attiecību resursiem.
 
6. Problēmas bērnībā
Bērns jau no mazotnes ir personība ar saviem pārdzīvojumiem, raksturu, līdz ar to viņam arī var rasties dažādas psiholoģiskas problēmas, piemēram, bailes, kautrīgums, agresivitāte, komunikācijas grūtības u.t.t. Darbā ar bērniem tiek pielietoti bērna psihei piemēroti līdzekļi: mākslas, pasaku, smilšu terapijas, spēles un vingrinājumi, kas izstrādāti noteiktam bērna vecumam.
 
7. Laulātā pāra grūtības un konflikti attiecībās
 Bieži vien attiecībā pret otru pusīti pastāv maldīgas, ideālistiskas iedomas, kā tai būtu jāuzvedas, bet dzīvē attiecības ir tālu no ideāla un sāpina abas puses. Šajā gadījumā darbu ar pāri var veikt dažādi, praktizējot kopīgas konsultācijas ar abiem partneriem vienlaicīgi, vai arī konsultējot katru individuāli, aprunājoties un piestrādājot pie tā, ko vēl ir grūti apspriest otra partnera klātbūtnē. Darba prioritāte – atrast to, kas laulātos ir vienojis agrāk, mudināt partnerus uz savstarpējo dialogu, lai komunikācija un sadarbība kļūtu konstruktīvas.
 
Autors: Dieviete.lv
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.