Lieliska piedeva jebkurām biezzupām, kā arī sīpolu zupai. Ar tām veiksmīgi var aizstāt maizi un grauzdiņus.
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
8 porcijas
Jums vajadzēs:
Grijēras siers(Šveices siers) 150 grami
Sviests 80 grami
Kviešu milti 150 grami
Piens 100 ml
Cepamais pulveris 3 grami
Pagatavošana:
1. Uz rupjās rīves sarīvējiet sieru, siera veidu var mainīt, bet atcerieties, ka no tā atkarīga ēdiena garša. Ja jūs ņemsiet mazāk stipru un sāļu sieru, būs jāpieliek klāt sāls.
2. Izkausētu sviestu sajauciet ar sarīvēto sieru.
3. Pievienojiet miltus, pienu, cepamo pulveri un sāli. Ātri samīciet mīklu.
4. Izveidojiet no mīklas bumbu un ielieciet ledusskapī uz 30 minūtēm.
5. atvēsināto mīklu izrullējiet apmēram 5 mm plānā kārtā un sagrieziet šaurās strēmelēs 2 cm platumā un 15 cm garumā. Katru strēmeli uztiniet uz kociņa vai zīmuļa, tad uzmanīgi to izņemiet.
6. Spirāles salieciet cepešpannā, kura izklāta ar cepamo papīru un cepiet 15 minūtes (līdz zeltītai krāsai) līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Labu apetīti!