5.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Vīrieši daudz labprātāk palīdz sievietēm augstpapēžu kurpēs

 

e8f7c882-aeb2-4933-8825-854890c4b034

Akadēmiskajā pētījumā noskaidrots, ka sievietes kurpju papēžu augstums ietekmē vīriešu attieksmi un uzvedību, vēsta Huffington Post.

Zinātnieki jau sen ir pierādījuši to, ka augstpapēžu kurpes maina sievietes gaitu. Viņas soļi kļūst mazāki, tādējādi padarot kustības graciozas un sievišķīgas. Augstpapēžu kurpes liek gurniem majestātiski šūpoties. Bet jauns pētījums apliecina to, ka augstpapēžu kurpju nēsāšana varētu arī izcelt labākās vīriešu īpašības. Kā pierādījies, vīriešu uzvedība ir tieši proporcionāla sieviešu kurpju papēžu augstumam.

Pētījuma ietvaros ielās izgāja sievietes ar dažādu augstumu kurpju papēžiem un lūdza 90 nejaušiem garāmgājējiem-vīriešiem piedalīties aptaujā. Daļai sieviešu kājās bija zemas laiviņveida kurpes, un pārējām augstpapēžu kurpes ar 7 cm augstu papēdi. Salīdzinot rezultātus, tām sievietēm, kurām kājās bija zemās kurpes, aizpildīt aptaujas anketu piekrita tikai 42% vīriešu, taču sievietēm augstpapēžu kurpēs pozitīvu atbildi sniedza teju 83% uzrunāto. Tika nolemts arī uzdot šādu pašu jautājumu garāmejošajām sievietēm, un pierādījās tas, ka papēžu augstums neko neiespaidoja – vidēji tikai 33% sieviešu piekrita piedalīties aptaujā.

Pētījumā arī tika pārbaudīta 180 sieviešu un vīriešu līdzjūtība un izpalīdzība situācijā, kad līdzīga izskata sievietēm ar dažādu augstumu kurpju papēžiem, no somas izkrita cimds. 93% vīriešu dzinās pakaļ tām sievietēm, kurām kājās bija augstpapēžu kurpes, bet tikai 63% centās panākt tās, kurām kājās bija zemās kurpes, lai atdotu nokritušo cimdu. Sievietes uzrādīja attiecīgi 52% un 43%.

logo_abn_0

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.