6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

21 ieteikums, kā izaudzināt paklausīgu bērnu

 

metody-razvitiya-pamyati-1

Ir zināms, ka ieraduma veidošana notiek 21 dienā.

Vajadzīga tikai 21 diena, kuru laikā nepieciešams pievērst lielāku uzmanību savai pašdisciplīnai. Tas nemaz nav tik grūti. Bet rezultāti var Jūs pārsteigt .

Ja jums nav savu bērnu, jūs varat izmantot šo rakstu, lai strādātu ar savu iekšējo bērnu, – tas var būt ļoti noderīgi. “Nekad nav par vēlu, lai jums būtu laimīga bērnība.” Vains Divers

Un, protams, ieteikumi, tāpēc ir tikai ieteikumi, tos var izmantot, bet var arī ignorēt, atkarībā no konteksta un situācijas. Izvēle ir Jūsu rokās.

1. Pastāstiet savam bērnam, cik ļoti Jūs mīlat viņu. Dariet to, cik bieži vien iespējams.

2. Regulāri slavējiet savu bērnu. Pat neliels iemesls paslavēt ir jāizmanto. Tātad Jūs attīstīsiet bērnā pašapziņu un viņš izaugs par pārliecinātu cilvēku.

3. Pieņemt savu bērnu tādu, kāds viņš ir, neuzstādot nekādus nosacījumus. Nevajag kritizēt, un kaut ko pārmest. Smaidiet, cik bieži vien iespējams un viņš sapratīs, ka esat laimīgi viņu redzēt.

4. Ļaujiet bērnam sajust, ka esat lepni par viņu. Bērniem tas patīk.

5. Vienmēr izturieties pret viņu kā pret vienlīdzīgu. Kad Jūs runājiet ar bērnu, centieties būt vienā augumā ar bērnu. Notupieties, vai  apsēdieties viņam blakus.

6. Novērtējiet visu, ko dara Jūsu bērns, esat pateicīgi viņam par visu. Vienkārši dzirdot pateicības vārdus, viņš jutīsies ļoti svarīgs. Nebaidieties atkārtot ”paldies” vairākas reizes.

7. Nekritizējiet savu bērnu par to, ko viņš nevar mainīt. Ja viņš kļūdījies pagātnē, apspriediet to, palīdziet izdarīt pareizo secinājumu un aizmirstiet par to.

8. Nekad pārmetiet bērnam. Nelieciet viņam justies vainīgam, par to, ka viņš nav apmierinājis Jūsu cerības. Bērna uzdevums nav darīt to, ko Jūs vēlaties, bet realizēt savu potenciālu, un Jums vajadzētu pielikt visas savas pūles, lai viņam tajā palīdzētu.

9. Uzmanīgi uzklausiet visu, ko saka bērns. Neaizmirstiet lūgt viņa viedokli par katru situāciju. Tas palīdzēs viņam justies svarīgam.

10. Apbrīnojiet sava bērna sasniegumus – vienalga, lielus vai mazus.

11. Paslavējiet bērnu par visiem sasniegumiem. Tas palielinās pašapziņu, jo komplimenti patīk gan pieaugušajiem, gan bērniem.

12. Biežāk sakāt bērniem, ka Jūs viņus mīlat. Jūs nekad nepārspīlēsiet ar to, ka runāsiet par mīlestību saviem bērniem, sievai, vai vīram.

13. Gaidiet no bērna tikai labāko, ticiet viņam. Vienmēr sakāt: “Es esmu pilnīgi pārliecināts, par tevi”, “Es domāju, ka tu vari to izdarīt.”

14. Pievērsiet maksimālu uzmanību bērniem. Ja bērns vēlas runāt ar Jums, atstājiet visas lietas un veltāt viņam tik daudz laika, cik nepieciešams. Neesat neuzmanīgi, klausāties tā, it kā tas būtu vissvarīgākais cilvēks pasaulē.

Lasi vēl:
Skaties kā māsas reaģē uzzinot, mamma gaida vēl vienu bērniņu
Bērni iedvesmo biznesam
17 lietas taisnā ceļā no mūsu bērnības

15. Nespiediet savu bērnu ar varu kaut ko darīt. Apspriediet jebkuru lietu, un panāciet vēlmi, izpildīt to. Neizmantojiet pieaugušā spēku. Ar pavēlēm un draudiem var tikai biedēt un traumēt bērnu. Tā vietā, runāt ar tiem uz vienlīdzības principiem, un mēģiniet paskaidrot, cik svarīgi ir veikt kādu konkrētu darbu.

16.Runājiet ar bērnu tā, it kā viņš ir pieaudzis un nobriedis cilvēks, pat ja viņš ir pavisam maziņš. Vienmēr jābūt atklātam un godīgam. Un tad viņš ņems no Jums piemēru un cenšamies būt tāds, kā jūs.

17.Vienmēr prasiet viņa viedokli par viņam svarīgiem jautājumiem. Jautāt, ko viņš vēlētos ēst vakariņās. Jautāt, kur viņš vēlētos pavadīt brīvdienas. Ļaujiet viņam kopš bērnības sākt pieņemt lēmumus.

18. Stāstiet bērnam par savu darbu, ko Jūs darāt, ar ko esat aizņemti. Konsultējaties ar viņu. Dažkārt bērns var ierosināt šādu oriģinālu un svaigu ideju, ko jūs nekad nebūtu varējis iedomāties paši.

19. Dāviniet bērnam dāvanas. Ja jūs nevarat to izdarīt šodien, uzrakstiet vai pazvaniet. Bērnam vajadzētu būt pārliecinātam, ka jūs vienmēr atceraties par viņu.

20. Neslēpiet savas emocijas. Ļaujiet bērnam zināt, ka mīlat viņu uz visiem 100 %.

21. Izrādiet mīlestību un cieņu pret savu sievu vai vīru bērna klātbūtnē. Tas palīdzēs viņam veidot savas attiecības ar pretējo dzimumu, pamatojoties uz to, ko viņš ir redzējis ģimenē.

Ja mājā ir miers un harmonija, bērns būs mierīgs un pārliecināts, un, kad viņš izaugs, kļūs par spēcīgu, garīgi attīstītu personību un varēs veidot ilgas, laimīgas attiecības

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.