Pagatavošanas laiks: 40 min.
Grūtības pakāpe: viegli
Sastāvdaļas:
1 iepakojums plānā Lavaša
4 ēdk. Majonēzes
400 g siera
1 gl piena
2 olas
Pagatavošana:
Formu, kādā jūs gatavojieties cept pīrāgu, iesmērējiet ar sviestu, vēlams biezā kārtā. Lavašu sagrieziet atbilstoši formas izmēram. Man iznāca 7 apaļas lapiņas. Ja vēlaties izgatavot biezāku pīrāgu, variet ņemt 2 – 3 iepakojumus. Tad sastāvdaļu daudzums, protams, palielinās. Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
Es ņēmu „Krievijas” sieru, bet ar sieru „Gauda” iznāks vienkārši lieliski. Iesmērējiet lavaša lapiņu ar majonēzi plānā kārtiņā, lai nebūtu pārāk pliekans. Tad apkaisa ar sieru, jo vairāk, jo labāk. Uzlieciet otru lavaša lapiņu. Man sanāca septiņas kārtas.
Tad bļodā ielejiet pienu, pievienojiet olas, nedaudz sāls un sakuliet ar mikseri. Izlejiet šo omleti uz pīrāga.
Cepeškrāsni sasildiet līdz 200 grādiem, lieciet pīrāgu krāsnī, un cepiet 20 – 30 min, kamēr izveidojas zeltīta kārtiņa.
Tas arī viss, lieliska uzkoda ir gatava.
Labu apetīti!