5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Pateicoties šiem vienkāršajiem līdzekļiem tu uz visiem laikiem aizmirsīsi par kaitīgo sadzīves ķīmiju!

 

bitovaja-himija

Mūsdienās gandrīz katra mājās var atrast neiedomājami daudz dārgu sadzīves ķīmiju, kas papildus visam vēl kaitē arī cilvēka veselībai. Mēs atkal un atkal pērkam šos līdzekļus, jo uzskatām, ka alternatīvas nav. Bet mūsu vecmāmiņas un mammas zināja, ka visparastākie līdzekļi, kas ir katra cilvēka mājās – soda, sāls, etiķis, denaturētais spirts – var kļūt par lielisku sadzīves ķīmijas alternatīvu. Pastāstīšu, kā kaitīgos un dārgos līdzekļus var aizstāt ar pilnīgi nekaitīgiem un lētiem.

  1. Denaturētais spirts ar ziepēm palīdzēs stikliem tavās mājās laistīties.
  2. Samaisi ūdeni ar etiķi proporcijā 1:1 un pievieno dažus pilienus lavandas eļļas. Šis līdzeklis kļūs par neaizvietojamu un universālu palīgu mājas tīrīšanā.
  3. Etiķa un ūdens maisījums vienādās proporcijās ir ideāls līdzeklis spoguļu tīrīšanā.
  4. Sinepju pulveris kļūs par lielisku alternatīvu trauku mazgājamam līdzeklim. Uzber pulveri uz mitru sūkli un tauki momentāni pazudīs!
  5. Lai nomazgātu logus, samaisi etiķi un ūdeni proporcijā 1:5, nomazgā stiklu un notīri ar avīzi vai mīkstu lupatu. Etiķa vietā var izmantot pat citrona sulu.
  6. Dzeramā soda — efektīvs cepeškrāšņu tīrīšanas līdzeklis. Lai atbrīvotos no taukiem, uz nakti atstāj krūzīti ar denaturēto spirtu cepeškrāsnī un no rīta nomazgā ar dzeramo sodu.
  7. Kukurūzas ciete palīdzēs tev tīrīt paklāju. Izber to uz paklāja virsmas un pēc tam izsūc ar putekļsūcēju.
  8. Kanalizācijas cauruļu tīrīšanā izmanto sāli. To var iebērt caurulē un pēc tam noskalot ar karstu ūdeni.
  9. Cīņā ar kaļķa nosēdumiem izlietnēs, vannā, podā: aplej tos ar etiķi, uzber nedaudz sodu un ļauj pastāvēt. Pēc tam nosēdumus viegli varēs notīrīt ar parastu birsti.
  10. Audumu izbalināt var šādi: 10 litriem ūdens pievieno 2 ēdamkarotes ūdeņraža pārskābes un 1 ēdamkaroti denaturētā spirta.

Pamēģini tikt vaļā no sadzīves ķīmijas, un tu jau pavisam drīz varēsi atļauties nopirkt sev kleitu, par kuru jau sen sapņoji, jo šādi ietaupīsi diezgan daudz naudas!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.