1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Noslēpumi, kas palīdzēs turēt svaru normā visas dzīves laikā!

 

c6924a19f3a7396e890f2159bca2d678

1. Ēdiet augļus brokastīs

Mēģiniet ēst augļus pirmajā dienaspusē, vislabāk no rīta brokastīs. Tie ir ļoti labvēlīgi organismam, bagāti ar vitamīniem, kāliju, magniju, kalciju, dzelzi un nātriju. Augļi, ko mēs ēdam brokastis, apmierinās alkas pēc saldumiem, kas neizbēgami parādīsies dienas laikā, un tādējādi palīdzēs jums atteikties no pēcpusdienas deserta.

2. Šokolādi? Drīkst, bet tikai ļoti uzmanīgi!

Kāpēc šokolādi ēst vakaros, tad neizbēgami, jūs saņemat lielu kaloriju daudzumu, kas vēlāk atspoguļosies visnepiemērotākās vietās? Šokolāde stimulē arī nervu sistēmu, un jums to vajag naktī? Jūs vienmēr varat atlikt šokolādes ēšanu līdz nākamajam rītam, vai pat līdz pusdienām – bet ne vēlāk kā pulksten diviem dienā. Tādējādi, jūsu kaprīze būs apmierināta, bet bez liela kaitējuma figūrai!

3. Ja jums garšo, lazdu rieksti, mandeles vai jebkuras sēklas, ēdiet tos pēc launaga

Viņu sagremošana aizņem vairāk laika, kas veicina veselīgu aknu stāvokli, kas neļaus
jums pieņemties svarā. Tādā veidā jūs iegūstat organismam derīgos taukus.

4. Dzeriet tikai dabīgās sulas

Atskaties uz visiem laikiem no cukurotiem gāzētiem dzērieniem. Dzeriet dabīgās sulas – apelsīnu, greipfrūtu, ogu vai citronu. Jūs baudīsiet ne tikai lielisku garšu, bet arī palīdzēsiet savai gremošanas sistēmai. Iekļaujiet savā uzturā arī tomātu sulu, ko var dzert bez, un ar sāli un garšvielām.

5. Vairāk garšvielu.

Garšvielām ir patiesi brīnumaina ietekme uz cilvēka organismu. Tās palīdz attīrīt organismu no toksīniem un pat samazina liekos taukus. Kanēlis pazeminās glikozes līmeni asinīs un palīdzēs jums zaudēt liekos centimetrus ap vidukli. Ķimenes stimulē vielmaiņu un asinsriti. Sarkanie pipari arī sadedzina liekos taukus, jo īpaši uz vēdera un gurniem. Baziliks stimulē gremošanu, novērš vēdera uzpūšanos un izvada toksīnus.

6. Noteikti iekļaujiet zivis savā uzturā.

Zivis labās īpašības jau sen ir zināmas, jebkuram cilvēkam. Tas ir iemesls, kāpēc jums ir to, jāiekļauj savā uzturā vismaz divas reizes nedēļā. Galvenā šī produkta priekšrocība – Omega 3 taukskābes, kas palīdz organismam cīnīties pret aptaukošanos, nodrošināt to ar enerģiju un palielināt tā fizisko un morālo tonusu.. Visvairāk omega 3 taukskābes ir, piemēram, skumbrijā, siļķēs, sardīnēs, tuncī un lasī. Lai vērtīgās īpašības netiktu zaudētas, zivis būtu jāvāra, jātvaicē vai jāmarinē..

7. Neēdiet citrusaugļus uz nakti
Vakarā, mēģiniet neēst citrusaugļus, tie veicinās skābuma palielināšanos, kā arī stimulē nervu centrus. Un tad, jums izdosies aizmigt bez jebkādām problēmām, jūsu miegs būs mierīgs, un no rīta jūs jutīsieties moži.. Tāpat, nejauciet vairāku veidu citrusaugļus, tas var izraisīt smagu vēdera piepūšanos.. Baudīt katru augļi atsevišķi.

8. Ūdens -būtisks laba uztura elements

Liekas, kas var būt banālāks par parasto dzeramo ūdeni? Bet ir vairakkārt pierādīts, ka tieši ūdens ir vajadzīgs, lai pareizi darbotos visas mūsu organisma funkcijas, un tas, protams, palīdz saglabāt slaido figūru. Ūdens palīdz uzturēt normālu svaru, jo tam piemīt īpašības kas regulē vielmaiņu un uzlabo gremošanu. Ūdens ir spējīgs samazināt stresu jo mūsu smadzenes 85 % sastāv no ūdens , un, ja organisms cieš no ūdens trūkuma, tas rada negatīvu ietekmi gan uz smadzenēm, gan uz visu organismu.

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.