2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Gribas seksu, gribas mīlestību, bet nav spēka! Ko iesaka vēdiskais skolotājs?

 

tantra-664x487

Jau vairāk nekā divdesmit piecus gadus Rīgā darbojas Šivas centrs, piedāvājot plašu fiziskās un garīgās sakārtošanās programmu. To vada cilvēks, kuram viņa Skolotāji devuši dižākā indiešu dieva vārdu. Šivas vadītās nodarbības paredzētas atšķirīgu praktiskās dzīves aspektu sakārtošanai, balstoties uz Sanatana Dharmu – senāko vēdisko zināšanu avotu. Šiva ir pārliecināts, ka tur glabātā gudrība sniedzas pāri laikiem un cilvēku prātiem, tāpēc ir dievišķa. Šivas centrā notiek nodarbības par to problēmu risināšanu, kuras saistītas ar seksualitāti un attiecībām, raksta žurnāls “Māksla Mīlēt”.

Par savu ceļu līdz kļūšanai par Skolotāju – bet viņu par tādu tagad uzskata ļoti daudzi – Šiva stāsta: “Tas notika pirms 37 gadiem. Biju parasts jauns cilvēks, dzīvoju ļoti parastu padomju cilvēka dzīvi. Bet kādurīt pamostoties, mani pēkšņi pārņēma atskārsme, ka vairs nevaru eksistēt kā līdz šim. Kaut kas dzīvē jāmaina! Jēdzieni joga, vēdas, tantra man bija sveši, neko par tiem nezināju. Bet no tābrīža kā uz burvju mājienu vērās vaļā jauna pasaule: informācija, literatūra, viedi ļaudis, necerētas iespējas. Tagad zinu: tā notiek, ja cilvēks atgriežas pie sava uzdevuma. Daudzās iepriekšējās dzīvēs biju nodarbojies ar lietām, kuras šajā dzīvē atlika vien turpināt.

Tā dzīves daļa pirms 37 gadiem, kas arī bija pietiekami veiksmīga un interesanta, mani vairs nesaista. Jūtos absolūti laimīgs! Bet ne mazāk priecē tas, ka tūkstošiem cilvēku, kas pie manis mācījušies, esmu palīdzējis saprast: mainot apziņu, mainās liktenis.”

Attiecības – negatīvās karmas īstenošanās lauks

Dīvaina situācija: mūsdienās par attiecībām runā vairāk nekā jebkad agrāk, visi tās meklē, taču patiesībā nesaprot, ko šis jēdziens nozīmē. Cilvēki uzskata, ka attiecības ir laimes avots. Tā ir milzīga kļūda! No vēdisko zināšanu viedokļa attiecības ir cilvēka visnegatīvākās karmas poligons. Mēs dzīvojam Kali jugas – pagrimuma un pamatu sabrukuma – laikmetā, turklāt tā pēdējā posmā, kas ilgs vēl aptuveni līdz 2442. gadam. Šajā periodā visiem Zemes iedzīvotājiem 75 procenti karmas ir melna, īpaši negatīva, un tikai 25 procenti – mazliet gaišāka, pelēka.

Vieta, kur īstenojas tik milzīgs negatīvās karmas apjoms, pat teorētiski nevar būt laimes avots. Tieši tāpēc, ka šī patiesība tiek ignorēta, lielākajai daļai ļaužu attiecības beidzas ar katastrofu. Nodarbošanās ar to, ko nepārzina, nevar būt veiksmīga. Ja burtus nepazīst, nav iespējams izlasīt pat visgudrāko grāmatu.

Attiecības – negatīvās karmas īstenošanās lauks – tomēr vienlaikus ir arī pamats, uz kura stāvot, iespējams sevi attīstīt un situāciju mainīt. Nodarbojoties ar negatīvāko karmas daļu, cilvēks apgūst prasmi šķēršļus pārvarēt, un tas ir galvenais attīstības priekšnoteikums. Mainoties apziņai, mainās arī pieeja realitātei, un tad rezultāts ir cits.

Domājot, ka laime atrodama attiecībās, un nepārtraukti to tur meklējot, taču neatrodot, cilvēks jūtas vīlies: cerības nav īstenojušās. Bet vilšanās ir pamatā visām slimībām. Kur visbiežāk koncentrējas kaites sievietēm? Ginekoloģiskajos orgānos. Par ko aizvien biežāk sūdzas vīrieši? Par problēmām ar prostatu.

Attiecībās veltīgi ticis meklēts tas, kā tur nav.

Divi nabagi viens otru aplaimot nevar

Īstenībā laimes avots nav attiecības, bet mīlestība. Taču ne jau tādā izpratnē, pie kādas esam pieraduši: kāds man dāsni dāvās mīlestību, un man tiks viss, par ko sacer dzeju, dzied dziesmas un raksta pētījumus. Nekā tamlīdzīga!

Vēdiskā un tantriskā tradīcija saka, ka cilvēka dzīve ir viņa apziņas atspulgs. Materializēties var tikai tas, kas apziņā jau atrodas. Ja cilvēks attiecībās meklē mīlestību, viņa apziņā tās nav. Kāpēc meklēt to, kā pietiek?! Tas nozīmē: ja manā apziņā nav mīlestības, tad neiegūšu to arī attiecībās.

Bet kā visbiežāk notiek? Divi tādi, kuriem mīlestības apziņā nav, viens no otra tomēr cenšas to kaut kā izdabūt. Kā tikšanās starp diviem nabagiem – naudas nav nevienam, tomēr abi cer, ka otram kāds grasis ir, rodas savstarpēji pārmetumi, vilšanās un konflikti. Šķiršanās neizbēgama!

Tikai tad, ja apziņā ir mīlestība, to var dot arī citam. Neprasot no otra neko pretī. To vēdiskajā tradīcijā sauc prema – beznosacījumu, beznoteikumu mīlestība. Un tā ir īstais laimes avots.

Ķīlnieka mentalitāte liedz būt mīlošam

Modelī par divu nabagu tikšanos var būt arī tā, ka abi pieķeras cerībai: pagaidām laimes un mīlestības nav, bet varbūt nākotnē kaut kas uzlabosies vai normalizēsies. Pats no sevis. Veiksmes atslēgas – partnera rokās. Kļūst par šī uzskata ķīlnieku, veidojas atkarība. Ko jūt ķīlnieks jeb atkarīgais pret sava sprosta uzraugu? Agrāk vai vēlāk apziņā parādās naids, greizsirdība vai tamlīdzīgas graujošas emocijas. Visiem attiecību konfliktiem pamatā ir apziņas dziļumos mītošā ķīlnieka jeb atkarīgā mentalitāte un domāšana.

Meklēt izeju variantā: tad jau labāk vienam, bez attiecībām, lai tik nebūtu sarežģījumu… Tomēr arī tas neder, jo ir pret Dieva plānu, kas sadalījis cilvēci atšķirīgos dzimumos – vīriešos un sievietēs. Un noteicis, ka tiem attīstības ceļš jāiziet kopā. Attiecībām jābūt, bet sakņotām pareizā domāšanā. Zinot, ka dzīve ir cilvēka apziņas atspulgs, jāsaprot: ja gribam tajā ko mainīt, jāmaina apziņa. Tikai tad var pārveidot arī karmu un dzīves apstākļus.

Nepietiek skart tikai manasu jeb prātu, kas ir ķermeņa daļas atspulgs apziņā. Cēloņi visiem notikumiem dzīvē atrodas karmā. Lai psihologi nodarbojas ar prāta sakārtošanu. Taču, ja cilvēks vēlas, lai vienlaikus tiek skarts gan prāts, gan dzīve, jāmaina karma. Tāpēc, iekams ķerties pie konkrētas problēmas risināšanas, vispirms jāveic diagnosticēšana. Arī vissmagākā diagnoze nenozīmē bezcerību. Kuram apziņā nav mīlestības, tas to nedabūs arī attiecībās.

Tā šķiet kā spriedums vien tiem, kuri neko negrib mainīt. Visiem, kuri gatavi darboties, lai mainītu karmu, vēdiskā un tantriskā tradīcija piedāvā plašu iedarbošanās līdzekļu spektru: speciālus rituālus, mantras, mājās veiktas upaijas, pudžas. Tad mainās viss. Dzīvē ienāk arī laime un mīlestība.

Kur meklēt princi?

Tumšā karma, ar kuru ierodamies, ir uzkrāta pagājušajās dzīvēs, tāpēc ciešanas tās dzēšanā ir neizbēgamas. Tās visskaudrāk skar attiecības, kur karma ir visnegatīvākā un arī enerģijas ir visvairāk, bet ciešanu pamatā ir seksuālā enerģija – visstiprākā.

Taču vēdiskā tradīcija atšķirībā no citām zināšanu sistēmām uzsver, ka cilvēka dzīves mērķis ir izvairīties no ciešanām.

Arī attiecībās, kaut karmas un stipras enerģijas dēļ tās vienmēr rada ekstremālus, ciešanām labvēlīgus apstākļus. Arī tāpēc, ka dzīvojam Kali jugā, kur viss ir ačgārni un valda aplams pieņēmums, ka mīlestībā viss atkarīgs no otra cilvēka.

Tātad ir ideāls, kādam šim otram jābūt. Protams, princim! Princim piestāv princese, bet mūsdienu sievietes tādas nav. Visur – darbā, politikā, sadzīvē, ģimenē – viņas spēlē vadošo, vīrieša lomu, kas pēc būtības ir nedabiski. Vīrieši zaudē savu vīrišķību, bet sievietes – sievišķību. No tā cieš visi, jo dzīvošanu nedabiskos apstākļos cilvēks zemapziņā tomēr nepieņem, tāpēc viņam nav iespējams izvairīties no gruzdošas neapmierinātības sevī.

Seksu gribu, bet spēka nav

Attiecībās Kali jugā valda katastrofa, taču seksualitātē situācija jau vērtējama kā galējs posts. Nekas nav bijis, nav un nebūs. Ar piebildi: kamēr netiks mainīta apziņa! Kali jugas iezīme – mūsdienās sievietēm ir aptuveni desmit reižu vairāk enerģijas nekā vīriešiem. Seksā sieviete nevar saņemt to, kas viņai jāsaņem – parastais vīrietis nevar apmierināt parasto sievieti. Tā ir visskumjākā no iespējamajām situācijām, jo seksualitāte balstās uz seksa enerģiju, kas ir visa dzīvības spēka rādītājs.

Ja kaut kas ar šo enerģiju saiet grīstē, automātiski tiek iznīcināts arī viss pārējais. Uzmācīga seksa propaganda seksuālo enerģiju nevairo, tikai pasliktina situāciju, jo liek apzināties: gribu, bet nevaru.

Sievietei rast apmierinājumu ir vēl svarīgāk nekā vīrietim, jo viņai seksuālā enerģija vajadzīga arī dzīvības došanai bērnam. Ja šajā jomā ir problēmas un neapmierinātība, rodas ne tikai ginekoloģiskas kaites, bet visa dzīve iet greizi un šķērsām.

Sekss, kas balstās tikai uz fizioloģiju, ir vien plika enerģijas tērēšana. Cilvēks zaudē odžasu, tedžasu un prānu – to spēku, kas nosaka būtību. Jo vairāk fizisku dzimumaktu, jo vairāk enerģijas neatgriezeniski pagalam. Lai nepieļautu aiziešanu bojā no šāda spēku izsīkuma, Dievs partnerus atdala vienu no otra.

Tāpēc cilvēki tik bieži šķiras – lai fizioloģiski saglabātu dzīvību. Diemžēl parasti no tā nemācās, bet ātri vien metas jaunās attiecībās, lai sevis sagraušanas procesu turpinātu.

Tantra savukārt dod cilvēkam absolūtu svētlaimi, atrisina dažādas problēmas un transformē apziņu.

Dieva dāvana gudriem cilvēkiem

Iestājoties kraham attiecībās, problēma risināma nevis ar partneru maiņu, reklāmas paspilgtināšanu vai mīlēšanās intensitātes kāpinājumu, bet meklējama dziļi karmā. Jebkurš vīrietis, kas ienāk sievietes dzīvē, spēlē to lomu, kuru tam atvēl viņas karma. Ja ar vienu partneri neveicas, neveiksies arī ar otro un trešo, kamēr netiks mainīta apziņa. Kā Džeimsa Bonda filmās. Galvenā varoņa lomu jau spēlējuši seši atšķirīgi aktieri, bet Bonda tēls joprojām ir lielums pats par sevi, jo scenārija noteiktā lomas ievirze palikusi nemainīga. Jāmaina nevis partneri, bet to loma.

Seksualitātes problēmas var veiksmīgi risināt ar jogas un tantras palīdzību, jo tā iemāca cilvēku pareizi rīkoties ar savu seksuālo enerģiju, kas ir pamatā visam, kas dzīvē saistāms ar panākumiem un veselību. Jo vairāk nodarbojas ar tantrisko seksu, jo attiecības nostiprinās. Maithuna jeb tantriskais sekss ir arī līdzeklis, ar kura palīdzību var mainīt savu apziņu, līdz ar to – karmu. Tā Kali jugā ir Dieva dāvana gudriem cilvēkiem, ar kuras palīdzību ātri var atrisināt ilgstoši krājušās attiecību problēmas, tikt galā ar slimībām, darīt ikdienu prieka pilnu, attīstīt apziņu, mainīt karmu.

Mīlu sevi, un pasaule uzsmaida

Bieži dzirdēts jautājums: ar ko sākt, ja ir apņemšanās spert pirmo soli, lai vismaz dažus no 75 melnajiem karmas procentiem īsajā dzīves laikā tomēr padarītu gaišākus? Ar attieksmi pret attiecībām, bet vispirms – ar attieksmi pret sevi! Pirmkārt, jāapgūst māka mīlēt sevi. Ja apziņā mīlestības nav, to nevienam arī nevar dot, un attiecībās gaida krahs. Otrkārt: apziņā vienlaikus var būt tikai divi spēki ‒ mīlestība vai naids.

Ja tur nav mīlestības pret sevi, tad ir naids. Nepieņemt savu izskatu vai dzīvi nozīmē iznīcināt gan visu ap sevi, gan sevī. Tādam nav veselības pat tad, ja simptomi vēl ārēji neizpaužas. Īpaši tas attiecas uz izplatītāko onkoloģiskās saslimšanas formu – krūts vēzi, jo krūtis atrodas tik svarīgajā sirds čakras līmenī. Tā ir tiešākā norāde uz vilšanos attiecību jomā.

Ja sievietei sāk likties, ka viņu nemīl, sirdī iemājo vilšanās, bēdas, sarūgtinājums. Vīriešiem tas izpaužas sirds slimībās.

Ja apziņā mājo mīlestība, ir gan veselība, gan laime. Tāpēc no rīta uzreiz pēc pamošanās – jāmācās atzīties, ka es sevi mīlu. Paslavē sevi, cik esi smuka un laba. Cilvēki ir gudri – atradīs īstos un sev piemērotākos komplimentus. Taču tālākajam darbam ar to vien par maz. Kali jugas laikā dzīve ir kā svaigi izveidots mīnu lauks – lai padarītu to atkal auglīgu un drošu, vajadzīgs sapieris. Taču šādas zināšanas ir jāapgūst. Un tās var sniegt tikai speciālists.

untitled

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.