14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ievēro diētu ņemot vērā savu asinsgrupu

 

thumb2-modeli-brunettes-bikini-women-models Asinsgrupu diēta ir ērta ar to, ka nav jāskaita kalorijas, balles un nav jāpēta produktu sastāvs. Pietiek ar to, ka ziniet savu asinsgrupu – un izmantojiet sev piemērotu ēdienkarti. Asinsgrupu diētu izdomāja amerikāņu ārsts Pīters D’Adamo, kurš pieņēma, ka gremošanas sistēma cilvēkiem ar dažādām asinsgrupām atšķirīgi reaģē uz vienādiem produktiem. Lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem un savestu kārtībā organismu, dažādām asinsgrupām nepieciešama atšķirīga ēdienkarte.

Diēta I. asinsgrupai I . asinsgrupai nepieciešami dzīvnieku izcelsmes produkti: gaļa, zivis, jūras produkti. Piedevās izvēlies griķus vai pākšaugus. Ja esi pieradusi ēst maizi, apstājies pie rudzu maizes, bet ierobežotā daudzumā. No baltās maizes, no kviešu produktiem un putraimiem vajadzētu atteikties. Novājēšana pēc asinsgrupas izdosies, ja izslēgsi no savas ēdienkartes kāpostus, kukurūzu, citrusaugus, kartupeļus un cukuru visos veidos. Balsties uz jūras aļģēm un aknām – variācijas par atļauto produktu tēmu. Dzer zaļo un zāļu tēju, kafija un stipra tēja nav ieteicama.

Diēta II. asinsgrupai II. asinsgrupas īpašniekiem jāēd kā veģetāriešiem. Lai novājētu –jāatsakās no piena produktiem. Nelielā daudzumā pieņemams biezpiens un liess siers. Ja nevari iztikt bez piena – izvēlies sojas. Sojas pārtikas produkti vispār palīdzēs novājēt. II. asinsgrupai ieteicami dārzeņi, augļi ( īpaši ananāsi), augu eļļas un zāļu tējas. Dzer sulas: burkānu, ananāsu, greipfrūtu, ķiršu, bet ne apelsīnu. Kas saistīts ar alkoholu, apstājies pie sarkano vīnu izvēles.

Lasi vēl: 
Kā ar medus palīdzību normalizēt asinspiedienu
Noderīgas receptes sirds un asinsvadu veselībai
Žāvētas plūmes – kāpēc tās ir tik vērtīgas?

Diēta III. asinsgrupai III. asinsgrupas diētā var ēst piena produktus, vistu, gaļu ( izņemot cūkgaļu), zivis ( bet ne jūras produktus). Palīdzēs novājēt olas, aknas, teļa gaļa. No griķiem un tomātu sulas vajadzētu atteikties, tie neietilpst III. asinsgrupas diētas sastāvā. Neierobežotā daudzumā var dzert vīnogu un ananāsu sulu, aveņu tēju.

Diēta IV. asinsgrupai Tie, kuriem ir IV. asinsgrupa ir paveicies, jo viņu diētai ir vismazāk ierobežojumu. Visvairāk tas attiecas uz dzērieniem, var dzert kafiju, tēju, reti – vīnu. No gaļas noderīga būs jēra, tītara un truša gaļa. No zivju produktiem ( izņemot pašu zivi) – mencu aknas, bet ne jūras produktus! Tāpat kā I. asinsgrupas diētā, nedrīkst ēst kukurūzu. Nav ieteicams ēst griķus. Ja vēlies uzēst, izvēlies dārzeņus un augļu salātus ( bet neēd skābos produktus) un riekstus, īpaši grieķu un zemesriekstus.

 

3 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.