5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Piecas dabā sastopamas antibiotikas

 

96716758_o

Ārsti izraksta antibiotikas dažādos gadījumos. Gadās, ka pie vieglas saslimšanas var iztikt

bez aptiekas antibiotikām, viņu vietā izmantojot dabas antibiotikas. Kādi ir varianti? Mēs piemeklējām piecus pašus populārākos dabas līdzekļus.

1. Propoliss. Vēl viņu sauc par bišu antibiotiku, jo šis produkts ir bišu dzīvesveids. Propoliss satur flavonoīdus, ēteriskās eļļas un organiskās skābes, minerālus un mikroelementus. Bišu antibiotikas paātrina vielmaiņu organisma šūnās, pozitīvi ietekmē dziedzeru darbību un stiprina imunitāti. Propoliss veiksmīgi cīnās ar baktērijām, sēnītēm un vīrusiem.

2. Tējas koka eļļa – ātri sadziedē rētas, dezinficējošs līdzeklis. Iegūst no koku lapām, kuras apstrādā un izspiež eļļu. Brīnišķīgs dabas pretvīrusu līdzeklis. To pielieto gripas, herpes, niezes, astmas, sēnīšu infekcijas u.c. slimību ārstēšanā. Cilvēkiem ar jūtīgu ādu tējas koka eļļa var izraisīt alerģiju un iekaisumus, tāpēc tā jālieto uzmanīgi.
3. Mārrutki. Lielisks organiskās izcelsmes pretmikrobu līdzeklis. Šī auga saknē atrodas sinepju eļļa un enzīms. Savstarpēji mijiedarbojoties, tie veido sinepju eļļu, kura palīdz organismam cīnīties ar kaitīgajām baktērijām.
4. Sīpoli un ķiploki satur fitocīdus. Tās ir aktīvās vielas, kuras spējīgas cīnīties ar baktērijām, vīrusiem, sēnītēm un parazītiem.
5. Avenes. Arī populārs līdzeklis, kuram piemīt antiseptiskas un pretiekaisuma īpašības. Visbiežāk šīs ogas izmanto kā sviedrēšanas līdzekli. Pateicoties salicilskābei, kura ir aveņu sastāvā, tai ir pretiekaisuma iedarbība.

 

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.