Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com
16 C
Rīga
pirmdien, 16 septembris, 2024

5 super-produkti veselīgam uzturam!

 
gida072
Ievērot veselīgu uzturu nav nemaz tik viegli. Viens no galvenajiem priekšnoteikumiem ir veselīgos produktus pārvērst arī par garšīgajiem. Mēs jūs iepazīstināsim ar 5 super produktiem, kurus nav jāpagatavo, tos atliek tikai pievienot ēdienam un ar to jau pietiks.
 
 1.Neapstrādātas kakao pupiņasNeapstrādātas kakao pupiņas- dabīgie antioksidanti. Neviens cits augs nesatur tik daudz antioksidantus. Šīs vielas lieliski saglabājas, pateicoties tam, ka kakao pupiņas netiek papildus termiski apstrādātas.
Neapstrādāts kakao stiprina endokrīno sistēmu, nomāc apetīti un veicina svara samazināšanos. Apēdiet dažas kakao pupiņas no rīta un enerģija jums garantēta visai dienai.

Linsēklas ir vērtīgo vielu glabātuve. Vitamīni A, B, E, F, olbaltumvielas, minerāli ( cinks, dzelzs,fosfors, kalcijs u.c.), un pats galvenais Omega-3 , Omega-6 taukskābes. Linsēklām ir antibakteriālas, anti vīrusu, pret sēnīšu īpašības, kā arī tās nostiprina imunitāti. Linsēklu apvalciņi ir bagāti ar lignanu.
Linsēklas var pievienot biezputrām, zupās, kā arī gaļas ēdienos. Piemēram uz 1 kg maltās gaļas var bērt 6-7 ēdamkarotes linsēklu. Var tās pievienot jogurtiem. Maltas linsēklas būs lieliska piedeva taisot mīklu dažāda veida mīklas izstrādājumu cepšanai.

Pie mums tā ir eksotika, bet senajā Ķīnā- tas ir sens, ārstniecības augs. Godži ogas Austrumos (Ķīnā, Indijā, Tibetā) medicīnā un kulinārijā izmanto jau vairāk kā 600 gadus. Uzskata, ka tās uzlabo redzi, nostiprina imunitāti, normalizē asinstiti, atgriež spēkus mīlas priekiem, paildzina mūža ilgumu un tām ir vēl daudz citu ārstniecisku ōpašību.
Tas nemaz nav tik pārsteidzoši, jo šīs ogas satur 18 aminoskābes, 8 no kurām cilvēka organisms neizstrādā, 21 minerāli ( dzelzi, kāliju, magniju, varu un citus), vitamīnus E, C, B1, B2, B6. Vēl bez tā visa Godži ogas satur polisahorīdus- kas ir barība saprofītiskajai zarnu mikloflorai. Svaigas Godži ogas nopirkt ir praktiski neiespējams, bet kaltētā veidā, tās var nopirkt praktiski jebkurā lielveikalā. Šīs superogas var pievienot savam ēdienam, vai arī iestiprināties ar tām dienas gaitā.

4.Zaļie kokteiļi

Zaļie kokteiļi ir neparasti barojoši un vērtīgi. Tie gatavojas no svaigiem zaļumiem, dārzeņiem un augļiem. Tie ir bagāti ar šķiedrvielām, olbaltumvielām, aminoskābēm, mikroelementiem un vitamīniem. Bet galvenā barības viela ir hlorofils.

Hlorofils ir uztura bagātinātājs. No medicīnas viedokļa tas uzlabo vielmaiņu, palīdz atindēt organismu, stimulē imūnsistēmu un veic citas atveseļošanās darbības.

Protams, vislabāk ir lietot uzturā svaigi pagatavotus zaļos kokteiļus, bet, ja to pagatavošanai nav laika, tad jūs droši varat pievienot pārtikai dažus pilienus šķidrā hlorofīla, ko var iegādāties aptiekās.

5.Sezams
 
Sezams ir ļoti vērtīgs, diētisks produkts, kurā ir atrodami tādi vitamīni kā A, B, C, E, augu lignāti, kas pazemina holesterīnu un nostiprina imunitāti.
Pārtikā tiek lietotas gan baltās, gan arī tumšās sezama sēkliņas. Tumšās ļoti bieži pievieno salātos (jo baltās sezama sēkliņas vajag termiski apstrādāt). Sezama sēkliņas var apgrauzdēt un glabāt kā universālo piedevu ēdieniem. Īpaši labi sezama sēkliņas izpildās ar gaļu.Un kādi superprodukti ir jūsu ēdienkartē?
 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.