10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Viņa notievēja par 146 kg uzreiz pēc tam, kad zem viņas svara sadalījās vanna

 

Pazīstama britu organizācija Slimming World, kura palīdz cilvēkiem atgūt veselību un normālu svaru, izsludināja ”Gada sievieti”, par to kļuva īriete Brajanana MakEnteggarta. Meitenei izdevās sasniegt neticamu rezultātu: viņa notievēja no 210 kg uz 64 kg. Un tas vēl nav viss! Brajanana uzsāka jaunas attiecības un ir kļuvusi tik aktīva, ka viņas suns nogurst ātrāk nekā viņa saimniece. Vēl pavisam nesen gājiens uz tuvējo veikalu, jaunajai sievietei bija īsts izaicinājums, gluži kā citiem kāpiens Himalaju kalnos.

Iepazīstaties, tā ir Brajanana, 27 gados un pie 175 cm auguma viņa svēra vairāk kā divus centnerus.

1

 

Kādu dienu viņa ar lielām pūlēm nonāca līdz slimnīcai. Viņa sūdzējās par sliktu pašsajūtu un pastiprinātām sāpēm kājās. Ārstam viss bija skaidrs, visu nelaimju cēlonis ir liekais svars, lielais svars radīja milzīgu slodzi visam organismam.

Brajanana bija apaļīga jau kopš bērnības. Skolā viņu ķircināja, jo savos 15 gados viņa jau nēsāja pieaugušu sieviešu drēbes, kuras bija paredzētas ļoti dūšīgām kundzēm. Viņa bija noslēgta un par sevi nepārliecināta.

Draugu viņai nebija. Viņa izvairījās no cilvēkiem. Pat bibliotēkā viņai likās, ka visi uz viņu blenž.

No 20 gadiem Brijanana dzīvoja sociopāta dzīvi. Neko nedarīja, gulēja mājās, lasīja un ēda, ēda un atkal ēda. No sākuma viņa cīnījās ar lieko svaru, pat griezās pēc palīdzības pie dietologa, bet viņu padomi nepalīdzēja. Meitene nometa dažus kilogramus, bet pēc brīža atgriezās pie ierastā dzīvesveida.

g_e83fefe04219053d6ab27ebbf6dbbb9a_2_700x600

 

”Es nekad nebrokastoju, negatavoju normālas pusdienas, bet ēdu visu ”ērto” pārtiku: šokolādes batoniņus un milzīgas čipsu pakas. Es uzskatīju, ka tas man dod enerģiju”.

Pēc ārsta apskates Bijananai nācās uzklausīt skarbu spriedumu – kaut kas ir jāmaina, jo, ja viņa tā turpinās, dzīvot atlicis ir ne vairāk kā pusotrs gads.

Bet viņa šos vārdus nebija uztvērusi līdz galam. Un tad viņa no likteņa saņēma neapstrīdamu zīmi. Brijanana brīvdienās devās pie vecākiem un nolēma ieiet dušā. Pēc brīža atskanēja šausmīgs troksnis… Zem jaunās meitenes kājām sadalījās vanna!

3

 

Brajanana izmetās no vannasistabas, nosarkusi un sašutusi. Sliktāk vairs nevar būt! Laiks tievēt!

Pēc izgāztajām, burtiskā nozīmē, brīvdienām, Brajanana atgriezās darbā un par šo negadījumu izstāstīja saviem kolēģiem. Kāda no viņas kolēģēm tikko bija pierakstījusies tīvēšanas programmā un apsolīja meiteni paņemt līdzi uz nākošo nodarbību. Tā 210 kg smagā jauniete spēra savus pirmos soļus pretī jaunai dzīvei un slaidam augumam. .

4

 

Pats grūtākais, izrādās, bija iet: ”No sākuma man knapi izdevās aiziet no viena apgaismes staba līdz otram. Man vajadzēja morāli sagatavoties, lai dotos uz tuvējo veikalu. Bet tagad es bez problēmām noeju 5 kilometrus un daru to ar lielāko prieku. Mans suns nogurst ātrāk nekā es pati.”

Divus gadus sieviete cīnījās ar nepareiziem ēšanas ieradumiem, mācījās ēst bieži un nelielās devās, izvēloties veselīgu pārtiku un produktus. Tagad viņa ēst gatavo pati un arī viņas karjera iet tikai uz augšu. Brīvā laika nav īpaši daudz.

Bet pats galvenais, ka viņai tagad ir ko pārsteigt ar saviem kulinārajiem 9un ne tikai) talantiem.

Gadu atpakaļ viņai uzrakstīja Keits Linčs, kurš sekoja līdzi meitenei no avīzēm. Viņš gribēja iepazīties. Un pavisam drīz saprata, ka simpātija ir abpusēja. Viņu uzsāka kopdzīvi.

Kā apgalvo Brajana – sekot līdzi tam ko tu ēd, nenozīmē sev kaut ko aizliegt. Jebkuru ēdienu var pagatavot veselīgi. Izvēloties pareizu pagatavošanas veidu.

Slimming World Brajanana iestājās 2011. gadā. 2013. gadā savus 30 gadus viņa nosvinēja ar svaru 107 kg. Bet 2014. gadā sasniedza neticamo – 64 kg.

5

 

Uz doto brīdi Brajananai ir 31 gads, viņa ir mīlēta un veiksmīga. Nākošais sievietes mērķis ir ideāli gurni. Viņa cer šo rezultātu sasniegt zumbas treniņos.

6

 

”Es saņēmu savas dzīves otro iespēju. Es esmu pārliecināta, ja es nebūtu rīkojusies, maniem vecākiem tagad būtu jākopj mans kaps”, – tā saka slaida skaistule, kura atbrīvojās no 146 kilogramiem liekā svara.

Avots: Slimming World
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.