2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Ievēro šos 12 dabas likumus!

 

 

beautiful-wallpapers-of-nature-for-desktop-free-download-centra

Pieturoties šiem principiem jūs atvieglosiet dzīvi ne tikai sev, bet arī citiem…

Ja tev kaut kas ir nepieciešams – izdari to pats

Kāda jēga darīt kaut ko, ja tas nenes ne mazāka labuma sev pašam? Par darba rezultātiem ir jāsaņem vismaz pateicība vai pašcieņa. Enerģija vienmēr ir kā apbalvojums par kaut ko. Ja apkārtējie apkrauj mūs ar savām rūpēm, mēs nekad negūsim pienācīgu apmierinājumu no darbu veikšanas viņu vietā un attiecīgi arī iedvesmu jauna darba uzsākšanai.

Nesoli. Ja apsolīji – turi doto vārdu

Vai mēs kļūstam brīvāki vai bagātāki, dodot solījumus? Vai to nepildīšana pazemina reputāciju tikai kāda acīs? Te ir jāatzīst, ka, neturot doto vārdu, melojam, pirmkārt, paši sev.

Nelien ar saviem padomiem, ja tos neviens neprasa

Bieži vien mēs, labu nodomu vadīti, mēģinām ietekmēt citu cilvēku izvēli, viņu domāšanu un rīcību. Tādos gadījumos visbiežāk mēs saņemam nosodījumu, nevis pateicību. Nav iespējams iemācīties uz citu kļūdām, katrs pats iziet savu ceļu.

Neatsaki, ja lūdz palīdzību

Kad mums kaut ko lūdz, jau iepriekš ir paredzams, ka saņemsim pateicību par kāda pakalpojuma izpildi. Šī pateicība palīdz sajust savu vērtību, kas kalpo mums par pašcieņas enerģijas iekšējo avotu.

Dzīvo tagadnē (nevis pagātnē vai nākotnē)

Enerģiju, kas dāvāta šodien, ir jāvelta šodienai. Nav jāprāto, ko varējām darīt pagātnē vai varētu izdarīt rītdien, ir jārīkojas tagad.

Neaizraujies pārāk ar kaut ko vienu

Kad pieķeramies vienai lietai, mēs bremzējam savu attīstību. Ja mīcāmies uz vietas, tad nesaņemam jaunu enerģiju. Šis ir viens no grūtākiem likumiem, jo cilvēkam ir raksturīga pieķeršanās.

Nenostādi mērķi (mērķim ir jābūt kā bākai kuģim)

Mērķis ir darbības virziens, nevis galapunkts, kas noved pie iekšējā tukšuma. Vislabākie ir tie mērķi, kuri līdz galam nekad nav sasniedzami, piemēram, pašattīstība.

Nevienam netraucē

Runājiet tad, kad jūs ir gatavi klausīties. Neuzbāzieties cilvēkiem. Netērējiet veltīgi enerģiju.

Dabā nav sliktu laikapstākļu

Ja neveiksmīgos mēģinājumos iemācīties saredzēt vēl vienu pārbaudītu, bet nederīgu variantu, nevis pēdējo iespējamo, bet sarežģītos apstākļos – iespēju attīstībai, tad mēs netērēsim enerģiju bezjēdzīgai apraudāšanai, bet virzīsimies uz priekšu.

Nenosodi, nekritizē

Pieradums kritizēt ir pazemināta pašvērtējuma pazīme. Kritizējot citus, mēs izsaucam viņos negatīvu pretreakciju.

Nenodod informāciju tālāk, nepadarot to par savu (ar pieredzi, iemaņām, prasmēm)

Esiet uzmanīgi, kad atklājiet citiem savus mērķus un nodomus. Dažreiz viņu aplamas piezīmes vai piezemēts prāts var apgriezt jums spārnus un mērķis zaudēs iepriekšējo nozīmi.
Nevajadzētu citiem ieteikt to, ko neesat izmēģinājuši paši. Ja jūsu vārdi vienmēr balstīsies uz pieredzi, cilvēki to novērtēs.

Vienmēr un visur prasi atļauju

Cieniet svešu īpašumu, gan intelektuālu, gan materiālu. Citādi esiet gatavi enerģijas patēriņam uz attaisnojumiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.