2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Pavisam vienkāršs veids kā bērnam iemācīt nepārtraukt pieaugušo sarunu

 

preview-650x390-650-1442922006

Noteikti katram ir zināma situācija, kad sarunas laikā ar kādu, pienāk dēls, vai meita, rausta aiz piedurknes un pārtrauc sarunu. Šī tehnika, par kuru tūlīt es pastāstīšu, reizi par visām reizēm jums palīdzēs tikt galā ar šo niķi.

Kad mēs ar savu paziņu tērzējām virtuvē, pienāca viņas trīsgadīgais dēls, kurš gribēja kaut ko pateikt. Bet tā vietā, lai pārtrauktu mūsu sarunu, viņš uzlika savu roku uz mammas plaukstas locītavas un pacietīgi gaidīja. Atbildot, draudzene nepārtraucot sarunu uzlika savu plaukstu uz dēla rokas.

Pēc tam, kad bija pabeigusi savu domu, viņa pievērsās bērnam. Es biju sajūsmā! Tas bija tik vienkārši un tik mīļi. Viņas dēlam bija jāpagaida tikai dažas sekundes, kamēr mamma pabeigs savu teikumu, pēc kura viņa visu savu uzmanību veltīja tikai viņam.

Kad es atgriezos mājās, izstāstīju redzēto vīram un mēs nolēmām šo metodi ieviest arī mūsu ģimenē. Mēs izskaidrojām bērniem, ka tā vietā, lai pārtrauktu pieaugušo sarunu, viņiem ir tikai jāuzliek sava roka uz mūsu plaukstas locītavas un nedaudz jāpagaida. Pagāja pavisam neilgs brīdis un mūsu bērni vairs nepārtrauca pieaugušo sarunas.

Bet pats galvenais – vairs nevajadzēja pielietot tādas rupjas frāzes kā: ”Nepārtrauc!”, ”Nelien, kad pieaugušie runā!”, ”Pagaidi!”. Tikai maigs pieskāriens un viss.

avots: AdMe.ru
 

2 KOMENTĀRI

  1. Būtu labi arī minēt autori, kas ir Denija Džonsone (Dani Johnson) un kura ir izdevusi grāmatu par bērnu audzināšanu, pieejama arī latviešu valodā.

  2. Un ko darīt situācijā, kad brauc mašīnā – bērns aizmugurē, divi pieaugušie priekšā? Tad ar to rokas uzlikšanu būs tā pagrūtāk, ja bērns piesprādzēts sēdeklītī.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.