8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

5 svarīgi iemesli, kāpēc Tev jāatmet smēķēšana

 

kapnisma-thumb-large

1. Atkarība no cigaretēm var kļūt par cēloni daudzām grūti izārstējamām slimībām, kuras liedz iespēju nodzīvot laimīgu, pilnvērtīgu dzīvi, un var novest pie priekšlaicīgas nāves. Smēķētājs nespēj objektīvi spriest par savu veselības stāvokli, jo viņam nav ar ko salīdzināt, viņš vairs neatceras, kā tas ir – nepīpēt. Cilvēks, kurš nolēma parūpēties par savu veselību un atmest smēķēt, jau pēc dažām dienām jutīsies možāks, stiprāks un enerģiskāks.

2. Bērni kopē pieaugušo uzvedību. Ja tētis vai mamma (vai arī abi vecāki) nevar dzīvot bez cigaretēm, tad bērns visticamāk arī kļūs par šīs atkarības vergu. Jebkuras pārliecības un diskusijas par nikotīna kaitīgumu būs bezjēdzīgas, ja bērna acu priekšā ir jūsu negatīvais piemērs. Ir jāatceras, ka arī pasīvā smēķēšana nopietni ietekmē bērna veselības stāvokli, garīgo un fizisko attīstību.

3. Smēķēšana noved pie impotences un neauglības. Atmetot smēķēt, pāris vairākas reizes paaugstina iespējamību nākotnē tikt pie vesela bērna. Tomēr dažādu slimību attīstības risks mazulim (tai skaitā psihisko) saglabājas līdz pat trim gadiem pēc atmešanas.

4. Visas smēķēšanas priekšrocības ir izdomātas. Mārketinga speciālisti ir parūpējušies par to, lai šī postoša atkarība asociētos ar stilu, pašpietiekamību un prestižu. Bet patiesībā pīpmanis tikai kaitē veselībai un bojā savu organismu. Neviens pēc smēķēšanas atmešanas nav to nožēlojis!

5. Cigaretes nozog jums 10-15 mūža gadus. Pārāk dārga samaksa par iespēju vairākas reizes dienā „izlaist dūmu”, vai piekrītat?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.