2.5 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Šis puisēns noslīka uz sauszemes stundu pēc peldēšanās! Nekad nedomāju, ka tādas briesmas pastāv…

 

her_son_dies_of_dry_drowning_after_playing_in_pool_featured1

Kasandras Džeksones ģimenē notika briesmīga traģēdija. Viņas dēls noslīka stundu pēc peldēšanās!  Kā izrādījās, briesmas uzglūn ne tikai dziļās ūdenstilpnēs, bet pat uz sauszemes dažas stundas pēc ūdens procedūrām. Šādu gadījumu medicīnā dēvē par “atlikto noslīkšanu”. Līdzīga traģēdija var notikt ar katru, it sevišķi bērniem, ja laikus nerīkoties. Mēs izstāstīsim par atlikto noslīkšanu šajā konkrētajā piemērā.

1 (1)

Amerikas Savienoto Valstu iedzīvotāja Kasandra Džeksone aizveda savu dēlu Džoniju uz vienu no Dienvidkarolīnas baseiniem. Zēnam uz rokām bija speciālas aproces, kas viņu turēja uz ūdens. Bet pats zēns visu laiku atradās mātes uzraudzībā. Nekas neliecināja par šausmīgo nelaimi…

Peldēšanās laikā Džonijs sarijās ūdeni, tomēr sāka klepot un likās, ka nekas briesmīgs ar viņu nav noticis. Jo kaut kas tāds taču notiek ar visiem. Zēns beidza spēlēties baseinā un kopā ar mammu devās atpakaļ uz mājām.

2 (1)

Pa ceļam uz mājām Džonijs sāka sūdzēties par nogurumu un miegainību, bet Kasandra nodomāja, ka dēliņš ir vienkārši noguris pēc peldēšanās. Mājās Kasandra ķērās pie saviem darbiem. Bet pēc stundas atklāja uz grīdas bezpalīdzīgo zēna ķermeni ar putām uz mutes. Mediķi konstatēja nāvi, ko izraisījus atliktā noslīkšana.

Atjēgusies no skumjām, Kasandra Džeksone nolēma brīdināt citus vecākus par šādas traģēdijas iespējamību, jo noslīkt iespējams pat savā vannā!

3

Pēc ārsta teiktā, noslīkt iespējams tad, ja plaušās paliek pat neliels daudzums ūdens. Ūdens kavē skābekļa uzsūkšanos asinīs, tāpēc cilvēks lēnām nomirst. Parasti pieaudzis organisms pats tiek galā ar ūdens izvadi no plaušām. Tomēr bērniem, kā arī cilvēkiem ar psihiskiem traucējumiem, līdzīgi refleksi nav tik attīstīti.

Par atliktās noslīkšanas simptomiem tiek uzskatīta paātrināta elpošana, vēdera uzpūšanās, paaugstināta miegainība, nogurums. Tāpēc, ja savā bērna novērojat šādus simptomus pēc peldēšanās, tad ir vērts viņu uzmanīgāk novērot un vērsties pēc palīdzības pie mediķiem. Ja laikus rīkoties un izvadīt ūdeni no plaušām, tad nekādu briesmu dzīvībai nebūs.

4

Kā redziet, briesmas uzglūn uz katra soļa, pat situācijās, kuras liekas pilnīgi drošas. Tā kā nepieciešams uzmanīt bērnus ne tikai peldēšanas laikā, bet arī pēc tam, kad ūdens procedūras ir beigušās. Jo vairāk informēti būs vecāki par šādas atliktās noslīkšanas briesmām, jo mazāk šādu traģisku negadījumu notiks.

avots: ofigenno.cc
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.