11.4 C
Rīga
svētdien, 5 maijs, 2024

11 lietas, kuras intravertie neteiks!

 

1. Intravertus nepriecē trokšņainas dzimšanas dienas

Nevienu intravertu, kurš strādā komandā, nepriecē ofisa saieti. Jebkurš līdzstrādnieks, ka priecīgi paziņo, ka šie ir viņa svētki, noved intravertu sastinguma stāvoklī. Liekas, ka viņš gaida no intraverta jūsmīgu reakciju un entuziasmu, bet tas tā nav. Ja jūs nepaaicināsiet intravertu, viņš/viņa neapvainosies, bet gluži otrādi, nopūtīsies ar atvieglojumu. Un aizmirstiet par viņu svētkiem. Tiesa, intravertiem ir daži tuvi draugi, ar kuru apsveikumiem viņiem pilnīgi pietiek. Intraverti nemīl trokšņainus aizgaldus ar knapi pazīstamiem cilvēkiem. Labākie svētki – svētki rūpīgi izvēlētu cilvēku vidū.

2. Intravertus ne īpaši interesē, kā jūs pavadījāt savas brīvdienas

Ja jūs nepiederat intraverta draugu lokam, tad viņiem ir vienalga, kā pagāja jūsu sestdiena un svētdiena. Intraverti patiesi domā, ka katram ir tiesības uz personisku dzīvi. Ja kāds pavadīja brīvdienas piedzēries vai izlaužot bijušās sievas durvis, tad tā ir tikai un vienīgi tā cilvēka lieta. Intraverti nenosoda – vienkārši saskarsme ar knapi pazīstamiem cilvēkiem atņem pārāk daudz enerģijas.

3. Intraverti izvairās no tautas masām

Intraverti nogurst no lielām ļaužu grupām, kaitina sociāla rosība. Daudzi intraverti ir ‘’empāti’’ – līdzjūtīgi, tādēļ viegli nonāk zem svešas ietekmes. Dažbrīd šķiet, it kā “justu” katru telpā, un no tā intraverti emocionāli pārkarst.

4. Intraverti zin, kas ir darbs uz rezultātu

Laiks, kuru intraverti pavada vienatnē ar sevi, efektīvi tērējas uz projektēto darbību, elektroniskām vēstulēm, melnrakstiem un plānu rasējumiem par pasaules sagrābšanu. Intravertiem ir daudz ideju. Viņi novērtē vientulību tāpēc, ka tā ļauj rūpīgi pārdomāt idejas un ļauties iztēlei.

5. Intravertiem patīk rakstiska saskarsme

Viņi mīl elektroniskas vēstules tāpēc, ka tās dod iespēju saņemt nepieciešamo informāciju, nepārtraucot darbu un bez personiska kontakta. Dzīva mijiedarbība notriec no kursa, un ir jāizlieto daudz enerģijas, lai no jauna atgrieztos uz sava viļņa.

6. Intraverti jūtas drošībā ar “saviem” cilvēkiem

Kad dzīvē ir “pareizie” cilvēki, intraverti ir gatavi atdot tiem sevi pilnībā. Viņi kļūst par pareiziem karakalpiem, kas ir gatavi cīnīties par tiem, ko mīl. Pavaicājiet intravertu draugiem. Vajadzīgā kompānijā viņi staro un mirdz. Ir nepieciešams laiks, lai atrastu šādus, toties pēc tam no tiem nekad neatsakās.

7. Intraverti uz laiku var notēlot ekstravertu

Viņiem nākas to izdarīt, lai izdzīvotu. Intraverti var būt ballītes zvaigznes, korporatīvu pasākumu organizatori vai labdarības organizāciju priekšsēdētāji. Viņi izdara to brīvprātīgi, zinot, ka dienas beigās aizies mājup. Kad viņi nonāk mājup, nākas tērēt dienas un pat nedēļas sevis ‘atjaunošanai’.

8. Intraverti nav nedz kautrīgi, nedz nervozi

Sākumā var izskatīties, ka tā arī ir. Bet ja jūs uzzināt intravertus mazliet labāk, tad sapratīsiet, ka viņi var arī jūs sasmīdināt, un nopļāpāt ar jums lielākais piecpadsmit minūtes. Īstenībā, vairākums no intravertiem neizjūt problēmas ar saskarsmi. Vienkārši viņi ir tādi ne ar visiem. Sabiedriskums – tā ir opcija, kas nav iekļauta bāzes komplektā. Intraverti nevar pārāk labi spēlēt entuziasmu, un jūs visticamāk izlasīsiet to uz viņu sejām.

9. Intravertiem ir labi vientulībā

Viņu galvās notiek liels lietu daudzums, un nevajag neko vairāk. Atšķirībā no ekstravertiem, intravertiem nav nepieciešami citi ļaudis ārējai stimulācijai. Dzīve iekšējā pasaulē pilnīgi apmierina. Viņi izklaidē sevi ar radošiem projektiem un izcili pavada laiku. Jo vairāk ļaužu ir ap viņiem, jo ar lielāku lieku mijiedarbību daudzumu nākas sadurties.

10. Intraverti nepanes saviesīgu pļāpāšanu

Intraverti galēji reti piedalās saviesīgās sarunās un dara to bez īpašas vēlmes. Īpaši ar tiem, kas ne īpaši patīk. Viņi gan ļoti labi zina, kas tiem patīk, bet kas nē. Tas var būt daudzu cēloņu iemesls: no iesakņojušos bērnu aizvainojumiem līdz neveiksmīgām brokastīm šorīt. Neņemiet to pie sirds.

11. Intraverts aptur savu izvēli uz jums – vai jūs to spējat novērtēt?

Intraverti augstu vērtē savu laiku vientulībā un ļoti piekasīgi attiecās pret tiem, ko ielaiž savā dzīvē. Saskarsme ar “nepareizo” cilvēku emocionāli izsmeļ tos. Intraverti bieži saista ekstravertus, kuri izsūc enerģiju, un meklē domubiedrus-intravertus. Intraverti vērtē laiku, kas ir pavadīts ar citiem intravertiem, un teicami zina par drauga personiskām robežām.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.