1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Padari tvirtu ādu mājas apstākļos

 

Ādas tvirtums ir atkarīgs no tās mitruma līmeņa un saistaudu stāvokļa, kas veido ādas karkasu un sastāv pamatā no olbaltumvielām kolagēna un elastīna. Šo proteīnu izstrāde ar gadiem samazinās, kā arī pasliktinās slimību un stresa dēļ. Tiek izjaukta audu apgāde ar barības vielām un tajos notiekošie sintēzes procesi. Ja mēs maz kustamies, palēninās mikrocirkulācija, tauku šūnas palielinās, saistaudi tiek saspiesti, ķermeņa āda kļūst ļengana, parādās celulīts.

Uzlabot ādas tvirtumu vislabāk palīdz salonu procedūras: kolagēna, hialuronskābes injekcijas, dziļie pīlingi. Noder arī pirktā kosmētika un mājas līdzekļi, kuri dod diezgan labu, bet īstermiņa efektu.

Līdzekļi gurnu, sēžamvietas un vēdera ādas tvirtumam

Par labākiem palīgiem kosmetologi uzskata citrusaugus, īpaši apelsīnu: tas satur A, E, K C vitamīnus, kuri stimulē kolagēna izstrādi ādā un uzlabo ādas reģenerācijas procesus. Citrusaugu ēteriskās eļļas uzlabo arī asinsriti un palīdz izvadīt no audiem lieko šķidrumu, tas padara ādu tvirtāku un gludāku.

Apelsīnu – saldā krējuma vanna. Šai procedūrai ir dubultdarbība: augļu skābes uzlabo asins mikrocirkulāciju, bet saldais krējums mitrina ādu un piesātina ar proteīniem. Pirms procedūras kosmetologi rekomendē ieiet dušā un apstrādāt ķermeni ar skrubi: tas uzlabo noderīgu vielu uzsūkšanos ādā. Procedūra jāatkārto 3-4 reizes nedēļā vienu mēnesi.

Kā pagatavot: nomizojiet 10 apelsīnus un izspiediet sulu. Samaisiet ar 2-3 glāzēm netrekna saldā krējuma un pārlejiet vannā, kas piepildīta ar 38°С ūdeni. Vannā jāpavada 10-15 minūtes.

Šo procedūru nedrīkst veikt grūtniecēm un barojošām mātēm, kā arī cilvēkiem, kuriem ir alerģija uz citrusaugiem.

Apelsīnu – kafijas skrubis. Kofeīns stimulē kolagēna un elastīna izdali. Kafijas biezumu sīkās daļiņas maigi padarīs ādu gludāku.

Kā pagatavot: mizu no 10 apelsīniem nedaudz izžāvējiet un sasmalciniet blenderī. Glāzē ar kafijas biezumiem pievienojiet 2-3 ēdamkarotes mizas un 1-2 ēdamkarotes apelsīnu sulas vai trekna saldā krējuma. Samaisiet līdz bieza krējuma konsistencei. Apļveida kustībām iemasējiet skrubi uz gurnu, sēžamvietas un vēdera ādas. Pamasējiet 5-7 minūtes un noskalojiet ar siltu ūdeni.

Līdzekļi sejas, kakla un dekoltē zonas ādas tvirtumam

Rauga maska. Raugs ir bagāts ar proteīniem, kuri paaugstina ādas tvirtumu, un ar B grupas vitamīniem, kuri mitrina to. Tomēr efekts no šīs maksas nenoturēsies ilgāk par dažām stundām: aktīvās vielas strādā tikai ādas virspusē. Tāpēc, ja vēlaties uzlabot ādas elastīgumu uz ilgāku laika, procedūra ir jāveic regulāri 1-2 reizes nedēļā.

Kā pagatavot: 2-3 ēdamkarotēm sausā rauga pievienot 2 ēdamkarotes silta piena, dot nostāvēties 30-40 minūtes siltā vietā. Tad pievienot šķīdumam 1 ēdamkaroti šķidrā medus vai vienu olas baltumu. Samaisīt, uznest uz ādas uz 10 minūtēm, tad nomazgāt ar siltu ūdeni.

Kartupeļu sejas maska. Kartupeļi satur kāliju, kas palīdz kontrolēt ūdens līdzsvaru šūnās. Vārīšanas laikā ciete pārvēršas par glikozi, kura ir nepieciešama ādas barošanai. Piens bagātinās epidermu ar proteīniem, nepieciešamiem ādas elastīgumam.

Kā pagatavot: izvāriet un saspaidiet putrā vienu kartupeli. Pievienojiet 2 ēdamkarotes piena un 1 tējkaroti glicerīna. Samaisiet, uzklājiet uz ādas, apklāj seju ar salveti. Pēc 15-20 minūtēm nomazgājiet masku ar siltu ūdeni. Atkārtojiet procedūru 1-2 reizes nedēļā.

Autors: Dievete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.