6.5 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Siera kūka ar karamelizētiem āboliem! Gardi!

 

00000

Sastāvdaļas:

Pamats:

  • Cepumi 300 g
  • Sviests 100 g
  • Valrieksti 60 g

Karamelizēti āboli:

  • Zaļi āboli 1140 g (7 lieli)
  • Sviests 100 g
  • Cukurs 160 g

 

  • Saldais krējums 35% 150 ml
  • Krējuma siers 225 g ( Filadelfija, Almette, Buko)
  • Cukurs 112 g
  • 2 olas istabas temperatūrā krējums 225 g

Pagatavošana: Karamelizētie āboli. Lielā pannā samaisīt sviestu un cukuru, uzkarsēt līdz intensīvai vārīšanās. Ābolus attīrīt, izņemt serdes un sagriezt 6 mm plānās šķēlītēs. Pievienot ābolus pannai, gatavot līdz šķidrums iztvaikojis. Uzkarsēt saldo krējumu līdz vārīšanās, kad āboli pārklājušies ar karameli, pieliet karsto saldo krējumu un maisīt līdz vienmērīgai masai. Ļaut āboliem atdzist līdz istabas temperatūrai. Pamats. Smalki sasmalcināt riekstus un cepumus. Pievienot izkausētu sviestu, samaisīt lai izveidojas „smilšu mīkla”. Mīklas konsistence nedrīkst būt pārāk mitra, ja viņu saspiež kulakā, viņa salips kā slapjas smiltis. Izlieciet mīklu sagatavotā formiņā, kārtīgi sablīvēt. Ja forma ir dalāma, tad nepieciešams tās pamatnei izklāt foliju. Mikserī jāsamaisa siers ar cukuru ar lēniem apgriezieniem līdz savienojas. Pievienojiet pa vienai olai, krējumu. Uz mīklas izlieciet ābolus, pa virsu siera kārtiņu. Cept ūdens peldē 40 minūtes, pie 175 grādiem. Gatavas kūkas vidusdaļai nedaudz jātrīc. Ļaut atdzist istabas temperatūrā 30 minūtes, pēc tam uz nakti ielikt ledusskapī. Pasniegt ar karameļu mērci.

 

6 KOMENTĀRI

  1. Es gan neieteiktu so siera kukas recepti, jo olas tur ir pievienotas svaiga veida-mazums kadu slimibu vel var dabut…..

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.