7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

14 padomi, kā ātri iemācīties jebko!

 

paintingwow

Nav svarīgi, vai jūs gribiet iemācīties runāt kādā ārzemju valodā trijos mēnešos vai iemācīties žonglēt nedēļas nogalē, vai iemācīties iegaumēt kārtis mazāk par minūti. Lūk dažas receptes tiem, kuriem ātri kaut kas jāiemācās.

1. Bāzes sistēma no četriem principiem, kuru var piemērot jebkurām iemaņām: analīze, atlase, gājienu secība, nākotnes motivācija. Izanalizējiet to valodu, kuru gribiet iemācīties, atlasiet galveno, atzīmējiet darbību grafiku un izvērtējiet, kāpēc jūs to gribiet izdarīt.

2. Izanalizējiet uzdevumu un nosakiet to, uz ko būs jāsakoncentrējas, sadaliet to ērtākās un mazākās daļās.

3. Sāciet ar metodēm, kuras var izmantot ātri. Mācīties locīt vārdus – tas ir briesmīgi. Tas ir garlaicīgi un nedod ātru rezultātu. Bet, iegaumējot dažus darbības vārdus ( būt, gribēt u.tml.), jūs ne tikai ātri iemācīsieties locīt galotnes, bet arī atbloķēsiet lielu funkcionālu valodas daļu.

4. Vieglākās daļas atrašana paātrinās procesu. Japāņu valodā ir 1945 hieroglifi. Mūsdienu valodā pielieto tikai 214 klasiskās zīmes. Ar tām ir daudz vieglāk tikt galā, un tās atver daudz tiešāku ceļu uz valodas apgūšanu.

5. Atrodiet to, kurš jau vairākus gadus izmanto šo jauninājumu un māca to. Atrodiet iemeslu ar viņu aprunāties, lūgums nav nopietns iemesls. Pajautājiet, kā viņš apmācītu to, kurš vismazāk atbilst šīm nodarbībām, kuri ir paši labākie un mazpazīstami skolotāji un kā izskatītos astoņu nedēļu kursi tiem, kuri gatavi izdot par viņiem milzu naudu.

6. Kustieties uz priekšu ar „minimāli efektīgu devu”. Mazus solīšus vieglāk pārvērst par ieradumu, un mazāka iespēja, ka jūs mācības pametīsiet. Ja mācieties valodu, izvēlieties svarīgākos, visbiežāk lietojamos vārdus un mācieties katru dienu pa nedaudz vārdiem.

7. Nevajag pārpūlēt īslaicīgo atmiņu mēģinot izdarīt stipri par daudz vienā reizē. Šī atmiņas daļa paredzēta vistuvākajiem uzdevumiem, un tā ātri aizpildās, kad jūs satiekaties ar ko jaunu un nezināmu.

Lasi vēl:
Padoms, ko labāk vilkt pie SARKANĀM KURPĒM
Padomi kā samazināt vēdera apkārtmēru
7 padomi, kā vienmēr visu paspēt

8. Centieties izmantot jaunas metodes daudz populārāku shēmu vietā. Eksperimentējiet!

9. Aizvāciet pēc iespējas vairāk iespējamo variantu. Tādā veidā jūs ātrāk pieņemsiet lēmumu un iztērēsiet mazāk laika meklēšanai, kas atņem daudz tā paša laika.

10. Atzīstiet, ka jums ir problēmas ar disciplīnu un izdariet reālas likmes jūsu projekta izgāšanās gadījumam. Piemēram, ja jūs neizpildīsiet kursa vingrinājumus līdz beigām, apsoliet sev atdot parādu cilvēkam, kuram negribas atdot naudu.

11. Uzmanīgi sekojiet ļoti svarīgiem mācību procesa punktiem. Sākumā iedvesmas vadīti jūs ļoti daudz mācieties, un tas patērē daudz spēka. Tad jums nākas nedaudz palēnināt gaitu, jo kļūst arvien grūtāk. Pēc tam, sasniedzot pamatus, jūs sākat apstāties. Tas ir kritiskais punkts. Tam ir jāseko uzmanīgi un iepriekš viss jāsaplāno uz priekšu.

12. Novērojiet to, kā jūsu smadzenes iegaumē informāciju. Jūsu smadzenes iegaumē informāciju nodarbību sākumā un beigās. Sadaliet katru nodarbību uz pusēm, lai vidusdaļā samazinātu laiku. Pastāv Restorfa efekts, kad objekts, kurš izdalās no vairākiem līdzīgiem viendabīgiem objektiem, tiek iegaumēts labāk par pārējiem. Tāpēc jāieved dažādība monotonajās nodarbībās ieviešot pārtraukumus.

13. Nodrošiniet sevi ar noteiktu drošības līmeni. Pārliecinieties, ka pat tad, ja viss noies greizi, jūs varēsiet iegūt diezgan labus rezultātus.

14. Mācieties pie izciliem cilvēkiem, ne tikai pie pareiziem. Katram no viņiem ir sava tehnika, kas darbojas.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.