7.5 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

Kāpēc es mīlu savas sievas ķermeni pēc dzemdībām

 

000

Breta Ortlera, bestsellera The Good Men autora stāsts.

Ko es saku sievai par to, kā viņas ķermenis mainījies pēc grūtniecības un dzemdībām?

Pilnīgi neko.

Pirmkārt, tāpēc, ka manas sievas ķermenis pēc dzemdībām nav mana darīšana. Jā, es esmu viņas vīrs, bet šeit mans viedoklis ir pilnīgi mazsvarīgs. Galu galā, viņa parakstījās uz šādu upuri, lai es piecas reizes pirms miega varētu apskaut mūsu mazuli.

Otrkārt, kaut arī tas ir mazzināms fakts, bet grūtniecība reti notiek pati par sevi. Tas ir, es esmu līdzatbildīgs par to, kas ar viņu noticis. Citiem vārdiem, tas ir tieši tas, uz ko jūs parakstījāties, kad viņai teicāt: “Varbūt mums vajadzētu mazuli?”.

Vai jūs varat iedomāties, kā jūs bērns sper pirmo soli uz Marsu? Vai arī, kā viņš kļūst par pirmo cilvēku, kas atklāj zāles pret vēzi? Vai arī, kā viņš 54 gados miljons skatītājiem komentē pasaules čempionāta futbolā fināla spēli? Vai šeit ir vērts pārdzīvot par to, ka jūsu sievas ķermenis ir nedaudz mainījies?

Kurš no vīriešiem izlemtu dzemdēt bērnu, ja viņam pateiktu:

“Ei, vecīt, tev nāksies viņu iznēsāt sevī 9 mēnešus. Ja palaimēsies, bērniņš piedzims dzīvs un vesels. Pati grūtniecība krasi izmainīs neirotransmiteru līmeni tavās smadzenēs. Tas izmainīs tevi un tavu personību kā tādu. Un vēl dažus mēnešus pēc tam tu būsi piena kanna.”

0

Un šie ir tikai pašas acīmredzamākās grūtniecības un bērnu dzemdēšanas pazīmes.

Patiesībā viss ir vēl sliktāk. Mums ir divi bērni, bet mana sieva bija stāvoklī jau 4 reizes. Tā sanāca. Un tas tā ir vairumam sieviešu. Vispārībā viņa bija stāvoklī 26 mēnešus. Visus šos divus gadus viņai bija slikta dūša, viņai neciešami gribējās ēst. Bet viss beidzās sākotnēji ar ķeizargriezienu, bet pēc tam ar krūts barošanu. Uz viņas ķermeņa parādījās rētas.

 

Manas sievas ķermenis grūtniecības dēļ ir pamanījies, nu un kas? Viņa tāpat paliek mana “rudā lapsiņa”, tāda viņa ir bijusi vienmēr!

Mans ķermenis, starp citu, arī ir mainījies. Kad es precējies, man bija 27 gadi. Es skrēju, cīnījos, sportoju. Šodien pats smagākais, ko es paceļu – ir mana trīs gadus vecā meita. Toties tagad es ēdu nevis trīs, bet gan sešus picas gabaliņus vienā reizē. Paskatieties uz mani.

Doma, ka jūsu sievas ķermenis pēc dzemdībām var būt atbaidošs, ir egoistiska un tuvredzīga.

Un tomēr tūkstošiem cilvēku sūdzās par “tīģera strīpām” (vaļīgu ķermeņa ādu) un diskrimināciju. Kaut arī tas notiek ar gandrīz visām mammām!

00

Padomājiet par to no šādas puses: ja kāds no jūsu draugiem dažu gadu garumā katru dienu pēc darba aizrausies ar alus dzeršanu, tad agri vai vēlu viņš paliks resnāks. Un pēc tam, iespējams, veiks vēdera ķirurģijas kursu. Bet es varu garantēt, ka jūs nekad nenosodīsiet viņu par to! Un nekad neatteiksieties no draudzības ar viņu tikai tāpēc, ka viņš ir “mainījies”. Vēl vairāk, jūs viņam jautri uzsitīsiet pa plecu un uzmundrināsiet: “Vecīt, tev gan ir jautri! Malacis!”

Vienīgā atšķirība starp jūsu draugu un sievu ir tā, ka jūsu sieva ne tikai palika resnāka, bet pēc tam izdzīvoja un notievēja: viņa brīnumainā kārtā laida pasaulē jūsu mazuli.

Un ne tikai cilvēku – jūsu bērniņu. Un tagad šis bērniņš ir jūsu ģimenes daļa. Es mīlu savas sievas ķermeni pēc dzemdībām, jo tad, kad uz to skatos, es redzu savu ģimeni. Un savas ģimenes dēļ esmu gatavs dzīvot katru dienu un katru stundu.

Tāpēc es izdarīšu visu, lai mana sieva gulētu ar mani līdz mūsu dzīves beigām.

“Ziniet, puiši, jūs varat smieties, bet man ir daudz patīkamāk just uz sava kakla sievas elpu, nekā stūķēt naudu aiz kādas nepazīstamas dāmītes stringiem”. Homērs Simpsons.

avots: soulpost.ru
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.