♦Gaļa paliks maigāka, ja stundu pirms pagatavošanas izmērcēsiet to degvīnā.
♦Gaļu var iemarinēt sojas mērcē, atstāt uz nakti un cept no rīta. Tā būs ļoti sulīga.
♦Liellopu un jēra gaļa kļūs maiga un sulīga, ja pirms cepšanas tai uzbērsiet sāli, piparus, pievienosiet ķiplokus un tad ietīsiet gaļu banānu mizā. Nostipriniet mizu ar kulinārijas diegu, lai tā neizjuktu. Lieciet gaļu uz pannas un ievietojiet uzsildītā cepeškrāsnī uz 30 – 40 minūtēm. Banānu mizai piemīt unikālas īpašības, tā padarīs cietu, liesu gaļu par maigu un sulīgu.
Sulīgas liellopu gaļas noslēpumi:
♦Apcepiet gaļu uz lielas liesmas apmēram 3-5 minūtes, ielieciet gaļu katliņā
♦Pielejiet nedaudz ūdeni, uzlieciet vāku un samaziniet uguni. Sagrieziet ingvera sakni un lieciet pie gaļas sautēties.
♦Ingvera sulas sastāvā ietilpst viela, kura sadala proteīnus un pataisa cietu gaļu mīkstāku. Liellopu gaļu ar ingveru pietiek pasautēt 30 – 40 minūtes.
Veca lopa gaļu var uzlabot ar citrona mizu.
♦Sagrieziet gaļu gabaliņos pret šķiedru un lieciet uz sakarsētas pannas.
♦Pievienojiet dažas citrona miziņas.
♦Pagatavošanas beigās miziņas neizmetiet.
☻Izņemiet tās, saberziet ar karoti un iejauciet gaļas sulā, kas izdalījās cepšanas laikā. Izlieciet gaļu uz šķīvja, uzlejiet virsū sulu un izdekorējiet ar zaļumiem un burkāniem.
☻Nekad nesāliet gaļu tieši pirms cepšanas, tā zaudēs daudz sulas un kļūs negaršīga. Sāls ir jāpievieno pagatavošanas laikā, vai vēl labāk – pašās beigās.