9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Telpaugi, kas attīrīs gaisu jūsu mājoklī

 

45ddc78638812d8791332db0733e019e

Gaiss dzīvoklī vairakkārt netīrāks nekā uz ielas. Dažāda sadzīves tehnika, mēbeles, mēbeles no plastikāta, linolejs, sienu paneļi, krāsas, tapetes, veļas pulveri un mazgāšanas līdzekļi – tas viss piesārņo gaisu dzīvokļos un birojos ar indīgiem savienojumiem: benzolu, fenolu, formaldehīdiem, ogļskābo gāzi, amonjaku.

Labākie 7 augi kuri attīra gaisu telpas iekšpusē.

1. Schéfflera vai Lietussarga koks burtiski radīts telpām, kurās smēķē. Tas ļoti labi neitralizē darvu un nikotīnu, kas atrodas, tabakas dūmos.

2. Epipremnum aureum vai zelta scindapsis attīra gaisu no benzola. Platas lapas uzsūc lielu daudzumu šīs vielas. Tas izaug ātri, bet laistīt to var reti.

3. Dracēna (Dracaena) uzsūc formaldehīdus. Šis augs likvidēs indīgos formaldehīdus tvaikus, kurus gan minimālā daudzumā, bet tomēr izplata lakas, līmes un mēbeles no OSB plāksnēm.

4. Chlorophytum ļoti labi uzsūc izplūdes gāzes. Tādēļ šis augs ir nepieciešams tiem, kuri dzīvo pirmajā vai otrajā stāvā.

5. Chamaedorea elegans jeb istabas palma) aktīvi mitrina gaisu un filtrē vielas, kuras izplata plastmasa.

6. Efejas (Hedera Helix) un 7. Benjamina fikuss (Ficus benjamina) — gaisa tīrīšanas rekordisti. Viņi absorbē daudz indīgo vielu, tostarp benzolu, formaldehīdus un amonjaku. Gumijkoks kā magnēts pievelk putekļus. Izvēlieties pāris augus istabai vai birojam, un lai jums elpojas viegli.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.