11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Izlasi, cik liels labums tavam organismam no tases lieliskas kafijas!

 

e8c26a259120

Kāds ir populārākais, nealkoholiskais dzēriens pieaugušo starpā? Protams, ka tā ir- kafija. Miljoniem cilvēku, katru dienu visā pasaulē izdzer apmēram pa 4-5 tasītēm šī dzēriena, apmēram tik pat aprobežojas ar nedaudz mazāku skaitu (2-3 tasītēm pa dienu). Tik tiešām, atrast cilvēku, kuram negaršotu kafija ir patiešām grūti. Lai kā arī nebūtu, ja uzdotu jautājumu cilvēkiem, kāpēc viņi dzer kafiju, saņemtu atbildi, ka šīs dzēriens iezīmējas ar lielisku garšu un neatkārtojamu aromātu. Vajadzētu pieminēt arī to, ka kafiju izvēlamies ne vien dēļ tās aromāta un garšas, bet arī tās spējām uzlabot veselību. Protams, ka ir kafijas skeptiķi, kuri apgalvo, ka ar kafiju nevajadzētu aizrauties, tomēr papētot to, cik vērtīgs ir šis dzēriens, var secināt, ka kafijas pupiņas ir viens no veselīgākajiem un vērtīgākajiem produktiem.

Tātad, kādu labumu mūsu veselībai sniedz kafija? Jāpiemin, ka kafija sniedz daudzpusīgu efektu mūsu veselībai, tādēļ sākam no paša sākuma. Lai gan šodienas pasaulē cilvēki cieš no visdažādākajām slimībām, Pārkinsona slimība uzskatāma par vienu no smagākajām. Izrādās, ka cilvēkiem, kuri izdzer vismaz pa vienai tasītei kafijas pa dienu, risks saslimt ar šo slimību ir krietni vien mazāks, nekā tiem, kas kafiju nelieto vispār.

Ja cilvēks vēlas justies labi, pilns enerģijas un darba spējām, būt lieliskā garastāvoklī, organismā jābūt visdažādākajiem mikroelementiem. Lai gan aptiekās nopērkami visdažādākie uztura bagātinātāji, kuri aprūpē organismu ar vajadzīgajām vielām, uztura speciālisti apgalvo, ka pats labākais veids kā uzņemt vajadzīgās vielas ir tieši no pārtikas produktiem, nevis no farmācijas preparātiem. Tieši kafija iezīmējas ar lielu skaitu vielu, kuras ir vajadzīgas cilvēka veselībai- izdzerot tasīti kafijas, savu organismu papildināsiet ar B5, B2, B3, B1 vitamīniem, kā arī ar kāliju un magniju.

Lasi vēl:
Zīlēšana kafijas biezumos. Kā to darīt un skaidrot zīmes?
Video pamācība: Kā ar kafijas palīdzību atbrīvoties no celulīta
Laiks kafijai! Kafijas dzērienu ābece

Visticamāk, ne vienu reizi vien ir dzirdēts par to, kādu kaitējumu alkohols nodara aknām- vienam no svarīgākajiem cilvēka orgāniem. Tieši kafija ir tas produkts, kurš pozitīvi ietekmē aknas. Pētījumi rāda, ka tiem cilvēkiem, kuri pa dienu izdzer ne mazāk kā 2 kafijas tasītes, ir par 80% mazāka iespējamība saslimt ar aknu cirozi.

Visi vēlas būt slaidi un priecāties lieliskām ķermeņa formām. Lai sasniegtu tādu rezultātu, jāpielieto visdažādākie paņēmieni, viens no tiem ir produktu, kas sadedzina taukus lietošana. Kafija ir viens no šādu īpašību saturošiem produktiem. Tad tie, kas dienas laikā izdzer ap 3 tasītēm kafijas, retāk iedzīvojas virssvara problēmās, nekā tie, kas kafiju nelieto vispār.

Žultsakmeņi- tā ir problēma, ar kuru saskaras daudzi vecāka gada gājuma cilvēki. Tiem cilvēkiem, kas izdzer pa tasītei kafijas katru dienu, samazinās iespējamība iedzīvoties žultsakmeņu problēmās.

Ne velti saka, ka kafija ir īpašs dzēriens ar lieliskām īpašībām. Izrādās, ka kafija palīdz mazināt sāpes un paātrina pretsāpju līdzekļu iedarbību. Tātad, ik reizi, kad iesāpas galva, kopā ar pretsāpju tableti pagatavojiet sev mazu tasīti stipras, melnas kafijas- tā pastiprinās zāļu iedarbību un galvassāpes ātri vien pāries.

Pēdējo gadu laikā pieaudzis to cilvēku skaits, kad saslimst ar mutes un kakla vēzi. Izrādās, ka kafija ir lielisks preventīvs līdzeklis no šīm slimībām. Pāris tasītes dienas laikā var izrādīties ne tik lielisks mutes un kakla vēža pretlīdzeklis, bet apsargā arī no asinsvadu aizsprostojumiem. Šī problēma (līdzīgi kā akmeņu izveidošanās) skar vecāka gada gājuma cilvēkus, tad tie, kas apgalvo, ka šādā vecumā jāierobežo kafijas patēriņš, maldās.

Kafiju iecienījuši cilvēki samazina risku saslimt ar vēl vienu slimību- diabētu. Tas ir tāpēc, ka kafija labvēlīgi ietekmē 2 hormonus, kuri atbild par proporcionālu cukura izplatīšanu asinīs. Ja dienas laikā izdzerat īpaši daudz kafijas (ap 5-6 tasītēm), iespējamība saslimt ar šo slimību samazinās līdz 50%.

Šis dzēriens iezīmējas ar vēl vienu ļoti noderīgu vielu (teofilīnu), kas ievērojami samazina iespējamību saslimt ar astmu.

Droši vien, ne vienam vien nācies dzirdēt par to, cik noderīgi mūsu organizmam ir antioksidanti (lielākā vērtība, ko var sniegt šī viela, ir krietni vien mazāka iespējamība saslimt ar depresiju). ilgu laiku toka uzskatīt, ka zaļā tēja ir tas dzēriens, kas satur visvairāk šo vielu, taču jaunākie zinātnieku pētījumi norāda uz to, ka tieši kafija satur visvairāk antioksidantu. Šī iemesla dēļ, secināts, ka cilvēki, kuri katru dienu izdzer pa vismaz divām kafijas tasītēm samazina iespēju saslimt ar depresiju.

Visas meitenes un sievietes vēlas skaistus un mirdzošus matus. Zinātnieki ir izpētījuši, ka kafijā esošās vielas pozitīvi ietekmē matu folikulus un veicina to augšanu, kas savukārt uzlabo matu izskatu. Pierādīts ir arī tas, ka kafija palīdz pret matu izkrišanu. tomēr mazāku matu izkrišanu var gaidīt tikai tad, ja lietosiet kafiju lielos apjomos (vairākas tasītes pa dienu). Lai arī cik noderīga vai garšīga nebūtu kafija, tikai ļoti maza daļa pasaules iedzīvotāju izdzer tik daudz kafijas…

Jāpiemin arī tas, ka regulāra kafijas lietošana, daiļā dzimuma pārstāvēm var palīdzēt saglabāt un veicināt ne vien skaistu, veselīgu matu augšanu, bet arī elastīgu ādu. tieši kafijā esošais kofeīns tonizē un uzlabo visa ķermeņa ādu.

Un nobeigumam- vēl viens svarīgs novērojums par kafijas pozitīvo ietekmi veselībai. Izrādās, ka tie cilvēki, kuri katru dienu dzer kafiju, iezīmējas ar asākām prāta spējām, tiem ir ātrāka reakcija un labāka atmiņa, kā arī biežāk ir labā noskaņojumā ir možāki par tiem, kas kafiju nelieto.

Tātad, varam secināt, ka kafija ir viens no vērtīgākajiem dzērieniem mūsu veselībai. Tas ir lielisks dažādu slimību un kaišu (kakla, mutes vēža, Pārkinsona slimības, depresijas, virssvara, žultsakmeņu izveidošanos) pretlīdzeklis, mazina sāpes, palielina prāta spējas, sniedz enerģiju un mundrumu. Šo iemeslu dēļ var secināt, ka kafija ir tas dzēriens, kur rekomendējams ar mēru lietot katru dienu.

Autors: kafijasdraugs.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.