1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

5 ikdienišķi produkti – ilgmūžības noslēpums

 

 

Bernardo La Paplo ir dzimis 1901. gada 17. augustā. Pārsteidzoši, bet kungs joprojām ir pie skaidra veselā saprāta un labas fiziskās formas. Par savas ilgmūžības noslēpumu viņš uzskata 5 populārus, ikdienā lietojamus produktus.

Jaunībā Bernardo esot nolēmis, ka vēlas nodzīvot garu un laimīgu dzīvi. Pašreiz var teikt, ka, vīrietim tas ir izdevies, bet, pats kungs apgalvo, ka, lai to paveiktu, esot bijis nepieciešams ārkārtīgi liels gribasspēks. Ārsti, kuri nesen vīrieti izmeklējuši, apgalvo, ka viņš izskatās labāk nekā vairums 70-80 gadīgu cilvēku. Savos 114 gados vīrietis risina mīklas, lasa grāmatas un spējis saglabāt salīdzinoši labu atmiņu. Viņa panākumi slēpjoties pareiza uztura lietošanā un vieglos, bet regulāros fiziskos vingrinājumos.

1

La Paplo uzturā nelieto sarkano gaļu un pusfabrikātus. Priekšroka tiek dota augļiem, dārzeņiem un dažāda veida putrām. Tāpat vīrietis priekš sevis ir izdalījis 5 produktus, kuri viņaprāt sekmē viņa ilgmūžību.

  1. Medus

Vīrietis apgalvo, ka cilvēkam, atsakoties no cukura, iespējas pagarināt mūža ilgumu ir daudz lielākas. Vislabāk ēdienus saldināt ar medu. Kā zināms medus sastāvā ir ogļhidrāti (glikoze, fruktoze un saharoze), tāpat medus satur enzīmus, kuri spējīgi paātrināt organismā esošo ķīmisko procesu darbību.

  1. Ķiploki

Ķiploki ir lielisks produkts no diviem aspektiem – kā pikanta piedeva dažādiem ēdieniem un kā stabilas organisma imūnsistēmas nodrošinātāji. Ķiplokiem piemīt antiseptiskas un antibakteriālas īpašības, tie satur vitamīnus, kuri palīdz paaugstināt organisma imunitāti vēl pirms radušies slimības simptomi un arī pēcāk, palīdzot organismam atgūties pēc slimības.

  1. Šokolāde

Šobrīd visai bieži novērota tendence ir censties atteikties no šokolādes. Savukārt Bernardo apgalvo, kā tā ir ārkārtīgi liela kļūda. Samērīgā daudzumā šokolāde uzlabo garastāvokli un normalizē sirds un asinsvadu sistēmas darbību. Protams runa ir par šokolādi, kuras procentuālajā sastāvā ir daudz kakao.

2

  1. Kanēlis

Kanēlis ne tikai uzlabo dažādu konditorejas izstrādājumu garšu, bet šai garšvielai arī piemīt īpašība samazināt “sliktā” holesterīna līmeni un aizkavēt diabēta attīstību.

  1. Olīveļļa

Jau Senajā Romā olīveļļa tika uzskatīta par skaistuma un jaunības eliksīru. Valstis, kurās bija iespējams iegūt šo “zeltu,” bija bagātas un plaukstošas. Mūsdienās viss ir kļuvis daudz pieejamāks un olīveļļu var iegādāties tuvējā lielveikalā. Pateicoties tādām olīveļļas sastāvdaļām kā vitamīns E un antioksidanti, varam droši apgalvot, ka olīveļļai piemīt atjaunojošas īpašības.

Ja vēlies nodzīvot tikpat ilgu un brīnišķīgu dzīvi kā Bernardo, tad ņem vērā šī kunga sniegtos padomus, protams, neaizmirsti ar padomiem padalīties arī draugu lokā.

avots: takprosto.cc

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.