1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Sievietes skaistums vīriešu acīm dažādos laika posmos

 

1411460420_536100153_oboi

Sievietes skaistumu ciena visos planētas nostūros,bet, kā zināms,katram vīrietim ir sava individuāla gaume šajā jautājumā. Tāpēc arī dažādos laikos un dažādās valstīs par ideālām tika uzskatītas dažādas skaistā dzimuma pārstāves. Piemēram, Ēģiptē bija cieņā graciozas un tievas meitenes ar pilnīgām lūpām un mandeļveida acīm-gluži tāpat, kā tagad. Lai iegūtu vēlamo efektu, Ēģiptes skaistules pilināja acīs speciālu augu novārījumu.

Ķīniešu vīrietim ideāla bija sieviete ar miniatūrām kājiņām. Ķīnieši uzskatīja,ka liels kājas izmērs ir neglītuma pazīme,un tādēļ,lai kāja neaugtu,meitenēm agrā bērnībā aptina kājas ar saitēm. Tāda metode lika skaistulēm ciest lielas sāpes,bet ko neizdarīsi skaistuma dēļ?

♦Senie grieķi mīlēja atlētiskas sievietes ar taisnu degunu un noteikti lielām acīm. Atliek tikai paskatīties uz Afrodītes statuju,un jūs uzreiz sapratīsiet, pēc kādiem ideāliem tiecās grieķu sievietes.

♦Senās Romas iedzīvotājas savus vīriešus centās savaldzināt ar baltām cirtām un ādu baltu

♦Viduslaikos par īstu skaistuli uzskatīja garīgu un pazemīgu sievieti. Tad par galveno uzskatīja dvēseles skaistumu,bet par skaistuma etalonu kalpoja Jaunava Marija, kurai bija mazas lūpas,iegarena seja un labestīgas acis. Ķermeņa pievilcība bija stingri aizliegta,un tie, kuri atļāvās par to jūsmot,varēja tikt tiesāti un sodīti. Krāsot matus bija stingri aizliegts, tos slēpa zem aubēm un lakatiem, bet ķermeņa aprises tika apslēptas zem liela daudzuma audumu.

♦18. gadsimtā sieviešu skaistumu sāka asociēt ar rozi. Meitenei bija jābūt maigai, smalkai un burvīgai.  Pirmoreiz mazas krūtis neuzskatīja par trūkumu, bet drīzāk par ieguvumu.

♦Atdzimšanas ēras laikā ieviesa tādu procedūru kā uzacu izraustīšana un neiedomājamu frizūru veidošana, kuru dēļ pat ļoti bagātas dāmas nemazgāja galvu gadiem ilgi. Tad arī modē bija garš kakls un augsta piere, kā dēļ sievietes izdzina matus.

Tas viss liekas par daudz eksotiski un aizspriedumaini, bet tomēr šodien dažiem vīriešiem ir ļoti savādas domas par sievietes skaistumu.

Kādas Peru cilts vīrieši precas tikai ar tādu sievieti, kurai uz ķermeņa ir daudz tetovējumu un pīrsingi. Bet pie Misisipi upes dzīvojošās cilts pārstāvji domā, ka meitenei noteikti jābūt nepareizas formas galvai, citādi viņa vienkārši ir krople. Filipīnās kādas cilts sievietes speciāli nozāģē un krāso melnā krāsā savus zobus, senegālietes taisa sev frizūras, kas izskatās kā gaisā karājošas bizītes. Bet Vjetnamā ir zināma garu kaklu vecmāmiņu cilts, kuras jau no bērnības speciāli pagarināja kaklus ar metāla gredzeniem.

avots: mif-facts.com.ua

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.