1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Viņa iemērca savas pēdas baltā šķidrumā. Rezultāts pārsteidza pat visdrosmīgākās vēlmes!

 

Pastāv maldīgs uzskats, ka par pēdām būtu jārūpējas tikai siltajos vasaras mēnešos, kad ikdienā nēsājam atklāta tipa apavus. Tomēr tas tiešām nav nekas vairāk par maldīgu mītu, jo pedikīrs regulāri jāveic kā sievietēm, tā vīriešiem, jebkurā gada laikā. Ir jāatceras, ka pedikīrs nav tikai skaistumkopšanas procedūra, no tā ir atkarīga arī Jūsu kāju veselība.

1

Rudens un ziemas periodā kājas jo īpaši ilgojas pēc saudzīgas un rūpīgas apkopes, jo nereti gadās, ka cauru dienu esam nostaigājuši nenomainot apavos, kā rezultātā kājas vairāku stundu garumā ir pakļautas nemitīgai svīšanai. Mīkstie un siltie ziemas zābaki kļūst par spīdzināšanas iekārtu, pastāv iespēja, ka uz kājām var parādīties izsitumi, un rasties kairinājums. Tādā veidā mēs paši sev apgrūtinām dzīvi un palielinām iespēju iedzīvoties sāpošās kājās.

Lai saglabātas kājas veselas un skaistas, piedāvājam izmēģināt vienkārši recepti pedikīra veikšanai mājas apstākļos. Efekts – vairāk nekā iepriecinošs.

Tev vajadzēs:

  • Lielu bļodu
  • Pienu
  • Sodu
  • Ūdeni

Kā mājas apstākļos veikt piena pedikīru?

thumb

  1. Pirmkārt, jānomazgā kājas, jānoņem nagu laka un jāapgriež kāju nagi. Kāju nagi jāgriež regulāri, jo savādāk tie var ieaugt. Vēlams negriezt nagus pārāk īsus un necensties noapaļot stūrīšus.
  2. Lielā bļodā ielejam vairākas glāzes silta piena. Liekam kājas iekšā, pienam jābūt tik daudz, lai pēdas būtu pilnībā nosegtas. Ja nu gadījumā piena nepietiek, var pievienot arī siltu ūdeni. Pienskābe ļoti labvēlīgi ietekmē ādu, to mīkstinot un mitrinot. Kādu brīdi jāpatur kājas pienā, līdz āda kļūst maiga un mīksta.
  3. Nākamajā solī pievienojam bļodā mazliet sodas un ar rokām maigi pamasējam pēdas. Soda darbojas kā dabīgs skrubis, kurš palīdzēs noņemt ādas atmirušās daļiņas. Ne velti pastāv leģendas, ka arī pati Kleopatra izmantojusi šo produktu savos skaistumkopšanas rituālos.
  4. Pēc procedūras noskalo kājas ar ūdeni un nosusini mīkstā dvielī.

Atceries, rūpes par ādu ir ne mazāk svarīgas kā par jebkuru citu ķermeņa daļu. Mīli sevi un savu ķermeni, rūpējies par to, lai Tavs skaistums saglabātos vēl daudzus gadus. Padalies ar šo materiālu, jo tas var būt noderīgs arī citiem!

avots: takprosto.cc

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.