Šī recepte parādījās jau 1879.gada recepšu grāmatā. Drīz vien saldie ēdieni kļuva par Kanādas tradicionālajiem ēdieniem un tur šos saldos desertus varēja nopirkt tieši uz ielas. Šis deserts ir kļuvis par neatņemamu daļu dzimšanas dienas ballītē, svētku galdā un citos svētkos. Turklāt to var viegli un ātri pagatavot mājās!
Torte ”Piltuve”
SASTĀVDAĻAS
- 2 glāzes piena
- 2 olas
- 2,5 glāzes cukura
- 2 glāzes miltu
- 0,5 g sāls
- 1 ēd.k cepamais pulveris
- vanilīna cukurs
- cukur pūderis
- augu eļļa
- papīra dvielis
GATAVOŠANA
Lielā bļodā lej pienu
Pienam pievieno 2 olas
Tālāk pievienojam cukuru un vanilīna cukuru
Rūpīgi samaisi līdz viendabīgai masai
Pievieno miltus un sakul visu masu. Vēlreiz labi samaisi
Pannā uzkarsējiet eļļu un šaurā strūklā lejiet tajā mīklu.
Mīklu cep līdz tā paliek zeltainā krāsā. Liec to uz papīra dvieļiem, lai tauki notek
- Kad ir gatavs pārkaisi visu ar pūdercukuru. Kā arī vari apliet ar ogu zapti vai pasniegt ar vaniļas saldējumu