Kraukšķīgās vafeles
250 g margarīna
350 g cukura
5 – 6 olas
1 paciņa vaniļas cukura
Sāls
500 g kartupeļu cietes
Margarīnu saputot līdz stabilām putām, pakāpeniski pievienot pārējās sastāvdaļas. Mīklai dod pastāvēt apmēram 15 minūtes, tad tā ir gatava vafeļu cepšanai.
Vafeles ar sodu
¼ l piena
2 olas
40 g cukura
Sāls
Naža gals citronu miziņu
180 g miltu
¼ tējkarotes sodas
Kārtīgi samaisīt pienu, olu dzeltenumus, cukuru, citronu miziņu. Pievienot miltus, sajauktus ar sodu, un iemaisīt stingri saputotus olu baltumus.
Smilšu mīklas vafeles
4 olas
150 g cukura
175 g miltu
Sāls
4 ēdamkarotes konjaka
100 g margarīna
Saputot olas ar cukuru. Piebērt miltus, pievienot sāli, konjaku un izkausētu atdzesētu margarīnu. Samīcīt mīklu un cept vafeles.
Svētku vafeles
150 g margarīna
125 g cukura
Sāls
1 iepakojums vaniļas cukura
3 olas
125 g kviešu miltu
75 g cietes
¼ tējkarotes sodas
4 ēdamkarotes krējuma
3 gab. sarīvētu rūgto mandeļu (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana:
♦ Saputot margarīnu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievienot olu dzeltenumus, pielikt miltus, iepriekš samaisītus ar dzeramo sodu, pievienot cieti, krējumu un saputotus olu baltumus.
♦ Vafeļu mīkla ir pagatavojama ātri. Svaigas vafeles nekad nevajadzētu likt vienu uz otras, citādāk tās paliek mīkstākas. Vislabāk tās atdziest uz cepšanas režģa.
♦ Vafeles var apbērt ar pūdercukuru un īsi pirms pasniegšanas uzlikt virsū putukrējumu.