8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Tu zini, kura seksa poza ir visbīstamākā?

 

978x

Populārā “jātnieces” poza, kad sieviete atrodas augšpusē, ir visbīstamākā vīrietim, noskaidrojuši Brazīlijas pētnieki.

Tieši šajā pozā notikusi pusi no visiem reģistrētajiem seksa laikā notikušajiem dzimumlocekļa lūzumiem, liecina žurnālā “Advances in Urology” publicētā pētījuma rezultāti.

Otrajā vietā ir poza “doggy-style”, kuras dēļ notiek 29% peņa lūzumu, kamēr klasiskajā pozā, kad vīrietis atrodas augšpusē – tikai 21%.

Pētnieki uzskata, ka “jātnieces” poza ir bīstama ar to, ka vīrietis nevar operatīvi pārtraukt frikcijas, sajūtot pēkšņas sāpes, jo sieviete ar gandrīz visu savu svaru atrodas uz ereģētā locekļa. Tajā pašā laikā, kad vīrietim ir pilna kontrole pār savām kustībām, risks savainot dzimumlocekli ir minimāls.

Tiesa, pirms pilnībā atteikties no “jātnieces” pozas drošības apsvērumu dēļ, derētu arī atcerēties, ka dzimumlocekļa lūzums ir neticami reta trauma. Tomēr sajūtot sāpes dzimumakta laikā, būtu nepieciešams steidzīgi vērsties pie ārsta. Novēlota ārstēšanās uzsākšana var beigties ar ilgstoši traumētu dzimumlocekli vai pat impotenci.

Dzimumlocekļa lūzums nozīmē audu pārrāvumu, kas var rasties seksa laikā, ja ereģēts dzimumloceklis tiek strauji saliekts. Raksturojas ar stiprām sāpēm, asins izplūdumu – dzimumlocekļa apjoma strauju palielināšanos lūzuma vietā.

Pie riska grupas iespējamam dzimumlocekļa lūzumam pieskaitāmi vīrieši, kuriem ir dzimumlocekļa izliekums lielāks par 25 grādiem un, “ekstrēmu” seksuālo pozu cienītāji.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.