2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Atbildam uz jautājumu – kā var atjaunot dabīgo matu toni

 

71429lepa kosa opet

Tu nesen nokrāsoji matus, bet ko lai dara, ja tev radās nostalģija pēc dabīgas matu krāsas,turklāt par to atgādina arī jau diezgan ataugušas matu saknes?

No blondīnes pārtapt par bruneti.

Lai iegūtu skaistu matu krāsu, pārtopot no blondīnes par bruneti, frizierim ir svarīgi saprast, kura pigmenta matiem pietrūkst (dzeltena, oranža vai sarkana), lai pilnvērtīgi tos nokrāsotu tumšus.

Bet pastāv arī matiem saudzīgāks variants – ombre. Šis krāsošanas veids ir domāts, lai dotu matiem atpūsties no pastāvīgas to balināšanas. Ombre ir pakāpeniska pāreja no gaišiem matu galiem pie tumšām saknēm bez matu struktūras bojāšanas riska.

No brunetes – par blondīni.

Nomainīt tumšo matu krāsu pret blondo vienas dienas laikā – tas ir risks sabojāt matus līdz to lūšanai. It īpaši, ja mati pirms tam daudzas reizes tika krāsoti ar tumšu krāsu. Tad tumšā pigmenta matu galos var uzkrāties tik daudz, ka izbalināt tos būs praktiski neiespējami. Vismaigākais variants – no sākuma nokrāsot gaiši brūnā vai tumši blondā krāsā. Un līdz vēlamai blondai krāsai balināt tikai nākamajā reizē. Tas ir labāk matu veselībai un klientam vieglāk pārdzīvot pārmaiņas.

Kā kopt matus, kad sava krāsa ir „atjaunota”?

Ar šādiem matiem ir jārīkojas kā ar ķīmiski bojātiem neatkarīgi no tā, kādu toni tu ieguvi. Intensīva mitrināšana ļaus matiem atgūt plastiskumu. Ir jālieto atbilstoši matu kopšanas līdzekļi, kas palīdzēs saglabāt matu toni. Procedūras matu atjaunošanai labvēlīgi ietekmēs matu iekšējo struktūru un paātrinās rehabilitācijas procesus.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.