1.1 C
Rīga
ceturtdien, 21 novembris, 2024

Ļoti viegla tomātu krēmzupa ar sieru

 

562b698172141_1320_871!

Sastāvdaļas:

1 ēdamkarote olīveļļas
5 daiviņas ķiploka
75 g sarkano sīpolu, smalki sagrieztu
1 liela bundža tomātu biezeņa
1 gl liellopu buljona vai ūdens
1 buljona kubiciņu
1 tējk cukura
2 ēdamkarotes plāni sagrieztas bazilika lapas
60 g sarīvētas mocarellas
2 gabaliņi siera Gauda
1 ēdamkarote rīvēta parmezāna sāls un malto piparu

2 maizes batoni (apaļi)
olīveļļa iesmērēšanai
baziliks izrotāšanai

Pagatavošana:

Nogrieziet virsmu abām maizēm un ar karoti izņemiet mīkstumu, lai veidotos trauks. Iesmērējiet ar olīveļļu un ielieciet cepeškrāsnī uz 3 minūtēm. Atdzisiniet. Vidējā katliņā sakarsējiet olīveļļu, apcepiet sīpolus un ķiplokus 2- 3 minūtes līdz zeltītai nokrāsai.
Ielieciet tomātus, ielejiet buljonu un iemetiet buljona kubiciņu. Pievienojiet cukuru un piparus pēc garšas, ļaujiet pavārīties 3 minūtes. Pieberiet sāli pēc garšas, pielieciet baziliku un mocarellu, pamaisiet minūti un ņemiet nost no uguns. Salejiet zupu maizes bļodiņās, virsū uzlieciet gabaliņu Gaudas siera un apberiet katru ar pus karoti parmezāna. Palieciet zem boilera, lai siers izkūst, izdekorējiet ar baziliku un pasniedziet uzreiz.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.