7.9 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Vislabākie mīlnieki – tie, kuri nopelna mazāk par sievietēm. Aizdomājies?

 

IMG_1949

Nenogurdināmie britu zinātnieki noskaidrojuši, ka vīrieši nevar būt vienlīdz veiksmīgi kā darbā, tā gultā. Ja viņi nopelna mazāk par sievietēm, viņu seksuālā potence strauji pieaug. Turklāt sieviete šādā ģimenes modelī gūst vairāk baudas, raksta žurnāls “Māksla Mīlēt”.

Aptauja pierādīja, ka 56 % vīriešu, kuri pelna mazāk par sievām, tiek raksturoti ar tādiem epitetiem kā karsts un ļoti labs sekss. Taču starp tiem, kas pelna vairāk nekā sievietes, šādi rādītāji tika piedēvēti vien 44 % gadījumu. Kā uzskata eksperti, iegūtie aptaujas dati var kļūt par labu argumentu sieviešu un vīriešu algu vienlīdzības kampaņā, jo izrādās, ka arī no tās ir atkarīgas pāru intīmās attiecības.

“Katrs no mums zina, ka stress kaitē seksuālajām attiecībām,” norāda attiecību eksperte Džīna Hanna Edelsteina. „Ja abi partneri nopelna aptuveni vienādu naudas daudzumu, tad, visdrīzāk, arī stresa viņiem būs mazāk. Un, protams, tas pozitīvi ietekmēs arī viņu intīmās attiecības. Vienāds atalgojuma līmenis nodrošina labākas partnerattiecības.”

Edelsteina norāda, ka viņa nebūt neaicina vīriešus ar augstiem ienākumiem rakstīt darbā atlūgumu vai pamest novārtā biznesu, taču iegūtās aptaujas dati varētu būt noderīgi, lai vienādotu sieviešu un vīriešu algu līmeni visā pasaulē.

Jāatzīmē, ka pasaulē sieviešu alga līdzvērtīgā amatā joprojām ir mazāka nekā vīriešiem.

untitled

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.