0 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Enerģija visai dienai bez ierastās kafijas. Tas ir iespējams!

 

morning-routine-01

Visi pazīst rīta kafijas uzmundrinošo aromātu, kas sekunžu laikā liek mums atmosties. Izrādās, ka līdzīgi uz mūsu smadzenēm var iedarboties ne tikai kafija.

♦Garšīga un ļoti salda šokolāde dod mūsu organismam signālu endorfīna ražošanas uzsākšanai, kas, savukārt, dod mums enerģiju vairākām stundām. Visi taču ir dzirdējuši ieteikumu, lai uzlabotu garastāvokli, nomierināties pirms ieskaites – ir ieteicams apēst šokolādi, izdzert tasi stiprās vai saldās tējas?

♦Ūdens trūkums izraisa paaugstinātu nogurumu. No rīta un visu dienu tiek rekomendēts dzert pēc iespējas vairāk ūdens. Tas ļaus jums justies krietni labāk, īpaši tad, kad pieradīsiet iedzert ūdeni uzreiz, tiklīdz piecelsieties no gultas.

♦Nekas nevar būt garšīgāks un veselīgāks par meža ogām. Kazenes, dzērvenes, avenes un daudzas citas ogas satur virkni noderīgu komponentu un stimulatoru.

♦Tiem, kam patīk ilgi pagulēt, labs atradums ir citrusaugi. Apelsīnu un citronu sulas ir bagātas ar C vitamīnu, kas uzlabo smadzeņu darbību un labi uzlādē ar enerģiju. Citronu sulā var pievienot vairāk cukura un nedaudz ūdens.

♦Ne tikai auksts ūdens uzmundrina organismu un dod spēku visai turpmākai dienai, bet jebkuri auksti dzērieni.

♦Ne visi produkti iedarbojas ātri, toties to darbība saglabājas ilgāku laiku. Piemēram, gaļa ir bagāta ar proteīniem, kas pārstrādājas ilgāk, līdz ar to tie sāk iedarboties vēlāk. Tomēr nevajadzētu no rīta stumt sevī gaļu, labāk iedzeriet kafijas tasi. Bet ja jums priekšā ir saspringta diena, tad ir ieteicams kaut ko uzkost. Apēdiet zivs vai vistas gabaliņu. Nevajadzētu aizrauties ar pusfabrikātiem vai bulciņām.

♦Rieksti baro un vienlaicīgi arī uzlādē organismu. Protams, nevajadzētu tos lietot lielos daudzumos, sevišķi pirms miega, jo visa atlikusī enerģija nogulsnēsies uz vidukļa.

♦Ātrāk uzsākt jaunu dienu palīdzēs arī zaļā tēja, pilna ar kofeīnu. Turklāt mundrums pēc tās izdzeršanas saglabājas ilgāk, nekā pēc kafijas. Zaļā tēja ir ļoti veselīga, kaut arī tās uzmundrinošo efektu jūs nejutīsiet uzreiz.

♦Pievērsiet uzmanību āboliem. Tie satur boru un citus vērtīgus komponentus. Āboli ir ļoti noderīgi zobu veselībai.

♦Mūsu organismam ir nepieciešami ogļhidrāti un šķiedrvielas, tie abi ir atrodami auzu pārslās. Auzu pārslu biezputra brokastīs uzdāvinās jums daudz enerģijas.

♦Un, protams, visiem par glābiņu kļūs olas. Tie satur daudz proteīnu, vitamīnu un minerālvielu.
Mostieties un sāciet savu dienu pareizi un garšīgi!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.