4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Uzzini veidu kā ”iekurbulēt” savas nogurušās smadzenes!

 

yorgu

Mēs bieži lutinām savu ķermeni no ārpuses, aizmirstot par to, kas notiek mūsu iekšienē…

1. Nosnausties diendusu.

Šāda veida „pārstartēšana” ne tikai atjauno fiziskus spēkus, bet arī aktivizē smadzeņu darbību, uzlabo atmiņu un garastāvokli. Tikai 10-15 minūtes miega spējs izmainīt jūsu ikdienu uz visiem laikiem.

2. Nedaudz mākslas pirms gulētiešanas!

Bija smaga diena? Pazīmējiet, pirms dodaties gulēt. Tas palīdzēs ne tikai atslogot smadzenes pēc darba dienas un atslābināties, bet arī aktivizēs to radošo darbību.

3. Nedariet vairākus darbus vienlaicīgi.

Ja vēlaties panākt maksimālo produktivitāti, noslogojiet savas smadzenes tikai ar vienu uzdevumu, jo šādā režīmā tās strādās efektīvāk. Sastādiet darba plānu un pakāpeniski ķeraties darbiem klāt. Rezultātā jūs paspēsiet izdarīt ievērojami vairāk, bet nogursiet mazāk.

4. Dzīvojiet aktīvi!

Kardio vingrinājumi – lūk, kas ir vajadzīgs jūsu smadzenēm! Skriešana, soļošana, peldēšana ne tikai stiprina ķermeni, bet arī smadzeņu darbību. Tikai 15-20 nodarbību katru dienu kļūs par īstu eliksīru.

5. Neatsakieties no pildspalvas un papīra.

Pateicoties datoriem, iPad, smartfoniem un citiem gadžetiem, lielākā daļa no mums aizvien retāk ņem rokās zīmuli un papīru. Tai pat laikā pētījumi pierāda, ka papīra blociņa un pildspalvas lietošana aktivizē smadzeņu darbību, uzlabojot tās efektivitāti.

6. Atcerieties par vitamīniem.

Nevajadzētu aizmirst pabarot smadzenes ar vitamīniem. Ar uzturu nodrošiniet B grupas vitamīnu, C, D, E, P piegādi katru dienu. Tie paātrinās smadzeņu diennakts aktivitāti, uzlabos īstermiņa un ilgtermiņa atmiņu un paaugstinās atjautību. Piegādāt barības vielas smadzenēm var arī ar uztura bagātinātāju palīdzību.

7. Iemācieties svešvalodu!

Svešvalodas mācīšanās ir lielisks treniņš smadzenēm, kas atklāj to slēptos resursus un iespējas.

8. Vārdu spēles.

Šīs spēles ne tikai uzlabos jums garastāvokli, tās arī ļoti noder smadzeņu darbībai. Pētījumi rāda, ka vārdu spēles paaugstina IQ.

9. Meditējiet.

Meditācija ir viens no labākiem atpūtas veidiem ( gan fiziskiem, gan garīgiem). Tā nomierina, noņem saspringumu un labvēlīgi iedarbojas uz visām smadzeņu daļām. Ikdienas meditācijas ievērojami uzlabo ķermeņa un garīgo stāvokli.

10. Esiet optimists!

Pozitīvā domāšana ir nepieciešama pilnīgai laimei un efektīvam garīgam darbam. Optimistisks noskaņojums veicina jaunus atklājumus, idejas un iespējas, palīdz pilnveidoties un lieliski motivē tālākai attīstībai.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.